Stjärnan: ”Slutar hellre än att spela på LIV-touren”

Uppdaterad 2023-07-14 | Publicerad 2023-07-13

Rory McIlroy, 34, har tidigare vädrat sitt ogillande för den Saudifinansierade LIV-touren. Under torsdagen kom han med ännu ett tydligt budskap riktat mot LIV Golf.

– Om LIV-touren var den sista platsen på jorden att spela golf på så hade jag gått i pension, säger nordirländaren.

Tidigare i veckan framkom det nya uppgifter om sammanslagningen av PGA-touren, Europatouren och LIV-touren. Under våren föreslog den saudiska investeringsfonden Pif till PGA-touren att Rory McIlroy och Tiger Woods skulle äga varsitt lag i LIV. Utöver det skulle duon även spela tio tävlingar vardera. Uppgifter som fick världstrean att skratta till efter torsdagens första runda av Scottish Open.

– Om LIV-touren var den sista platsen på jorden att spela golf på så hade jag gått i pension. Det är så jag känner, säger 34-åringen.

Uppgifterna offentliggjordes i samband med att representanter för PGA-touren hördes i den amerikanska senaten om sammanslagningen.

I början på juni, när sammanslagningen mellan tourerna slog ned som en bomb i golfvärlden, var inte McIlroy sen med att visa vad han tyckte om LIV.

– Jag hatar fortfarande LIV. Jag hatar det. Jag hoppas det försvinner och förväntar mig ingenting annat, sade han då.

Andra förslag som framkom i dokumenten var att LIV-spelare retroaktivt skulle få världsrankningpoäng och att Yasir Al-Rumayyan, chef för den statliga saudiska investeringsfonden Pif, skulle få ett medlemskap i den exklusiva golfklubben Augusta National.

Det är oklart om Tiger Woods och Rory McIlroy överhuvudtaget fick kännedom om förslaget innan dokumenten släpptes under tisdagen.

Rory McIlroy, som just nu spelar Europatour-tävlingen Scottish Open, är inte intresserad av att tävla på LIV-touren.

Följ ämnen i artikeln