”Det värsta jag har upplevt”

Isabelle Gulldén om systerns kamp mot cancern

Uppdaterad 2022-05-30 | Publicerad 2022-05-29

En bärande roll i klubblaget, samtidigt som systern har brottats med kamp mot aggressiv cancer.

Nu berättar handbollsstjärnan Isabelle Gulldén om beskedet, framtida prioriteringar och hur hon brottats med den egna prestationen och systerns sjukdom.

– Det var oerhört tufft, man kan inte förklara den situationen när hon ringer och berättar det... Det var det värsta jag upplevt, säger hon i en intervju med SVT.

Det var i början av november som ”Bellas” två år yngre syster Rebecca drabbades av livmoderhalscancer.

– Den är aggressiv och har spridit sig. Det är tufft. Man vet aldrig riktigt hur det (tystnad)... ska gå. Hon har svarat bra på behandlingen än så länge. Vi hoppas att det fortsätter så, men man vet ju aldrig. Det är tungt. Handbollen betyder väldigt lite i en sådan här situation, sa Gulldén till Sportbladet då.

För en vecka sedan säkrade Vipers ligatiteln, och i går spelade Gulldén sin sista hemmamatch i Kristiansand. En tårfylld avtackning senare återstår nu Final Four-spel i Budapest i juni - ett säsongsavslut som Rebecca Gulldén kommer att vara på plats vid.

– Det går bättre och i rätt riktning. Det ska bli väldigt skönt att komma närmare och umgås mer med henne, säger Gulldén till VG.

”Det värsta jag har upplevt”

I en intervju med SVT berättar nu Isabelle Gulldén om hur tankarna gick efter att beskedet kom.

– Det var oerhört tufft, man kan inte förklara den situationen när hon ringer och berättar det... Det var det värsta jag upplevt, säger hon och utvecklar kring vad som väntar i både Lugi och i familjelivet:

– Det är inte så att jag kommer att träna mindre, men det är klart att det blir viktigare med en annan del utanför handbollen. Tidigare har jag varit egoistisk på många sätt, men sen fick jag barn och det blev annorlunda. Sen kom min systers besked om cancer, då hamnar handbollen längre ner och familjen betyder mer och mer, det var därför jag tog beslutet att flytta hem.

 Isabelle Gulldén med sin syster Rebecca.

Följ ämnen i artikeln