Stjärnorna fixade Piraternas seger

Publicerad 2015-07-21

Vann efter fyra raka förluster

Chris Holder.

Lejonen hade vädergudarna på sin sida när laget tog emot Piraterna i den uppskjutna elitseriematchen i speedway.

Regnet höll sig undan. Dessvärre även poängen och hemmalaget åkte på sin sjunde förlust – 39–51 – på åtta matcher.

Den uppskjutna matchen mellan Rospiggarna och Smederna avbröts på grund av regn.

Nykomlingen från Gislaved har fått en tuff start på säsongen. Dels ekonomiskt. En inställd match kostar pengar. Dels sportsligt. Idel förluster innebär att laget får svårt att nå slutspel.

Piraterna hade inför kvällens möte radat upp fyra raka förluster. Men mot Lejonen stämde det för flera av lagets stjärnor. Regerande världsmästaren Greg Hancock från USA, trea i årets VM-serie, vann sina fyra heat och säkrade således tolv poäng. Hancocks polske lagkamrat Piotr Pawlicki körde ihop 13 poäng på fem heat och australiern Chris Holder ytterligare en poäng.

Wards comeback

Holders landsman Darcy Ward gjorde comeback efter en tio månader lång avstängning sedan han åkt fast i ett alkoholtest i fjol och fick ihop fem poäng på fyra heat.

Pontus Aspgren i Lejonen var med om en rejäl vurpa  i tredje heatet och fördes till sjukhus. Det slutade med hjärnskakning och allmänt mörbultad kropp enligt Vargarnas hemsida (Aspegren kör för detta lag i allsvenskan).

– Han har ju haft en hjärnskakning tidigare i år. Nu går våra tankar till Pontus, säger Mats Boström, lagledare i Vargarna till sajten.

Mötet mellan Rospiggarna och Smederna blev uppskjuten på grund av det envisa regnandet i början av juni. På tisdagen höll sig regnet borta. Ett tag. Men efter tio heat, vid ställningen 30–30, bestämde arrangörerna att det var dags att bryta matchen.

Följ ämnen i artikeln