24 är toppen! – och bredden

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-02-28

Fjolårets succé är tillbaka. Nu med ännu mer och nu ännu bättre. 24 blir slutspelskanalen. 40 direktsända matcher i fjol utökas upp till 57 i år. I bandy, handboll, basket och innebandy.

Det inleddes med Sandviken–Bollnäs i måndags. Det fortsatte med Vetlanda–Hammarby i går.

SVT har tappat toppen genom att i stort sett inte ha någon fotboll. Men på bredden konkurrerar man fortfarande.

Bandyteamet med Sten Rosenberg, Chris Härenstam, Hans Elis Johansson och Jonas Claesson lyckas göra enkla och fokuserade sändningar. Inte alls så tillkrånglade och övertända som SVT haft vid den senaste tidens världsmästerskap i vintersport.

Vi hinner få försnack, mellansnack och eftersnack. Vi bjuds på intervjuer före, i halvtid och efteråt.

Förutsättningar och laguppställningar redovisas. Målservice från andra matcher kommer snabbt och detaljerat.

Allt utan trams och för stora utsvängningar.

Framförallt Jonas Claesson har utvecklats som tv-medarbetare den här vintern. En expert att våga luta sig emot och ha förtroende för.

Lite i skymundan jobbade Suzanne Sjögren och Johan Edlund med play off-ishockey i Sportexpressen i går.

Jag saknar dem i de större sammanhangen när det nu drar ihop sig till SM-slutspel.

Båda två.

Mejlen fortsätter strömma in om TV4:s nya Tipslördag där de fem första V75-loppen ska sändas direkt. Men jag har ju knappast något ansvar för programinnehållet och jag tänker inte heller vara någon slags ambassadör för det.

Men hur som helst, huvudinvändningarna mot nyordningen från många läsare är två. För det första att man kommer sakna den nuvarande sammanfattningen, för det andra att det ska ta mycket tid.

Men en sammanfattning av alla loppen i följd kommer att sändas på en halvtimmes tid klockan 18, om jag fattat det rätt. Och sedan är det anmärkningsvärt att främst äldre travintresserade verkar ha så ont om tid – direktsänt trav mellan 14 och 16 tar inte längre tid än en fotbollsmatch, formel 1 eller en skidtävling.

I kväll ser jag på Vinnare V64 där Kari Lähdekorpi ersätter sportlovsledige Micke Nybrink. En duglig och rolig ersättare.