Sara Hector körde ur i Åre

Uppdaterad 2022-03-12 | Publicerad 2022-03-11

ÅRE/STOCKHOLM. Sara Hector körde ur i Åre.

Nu väntar en riktig rysare när storslalomcupen avgörs i Frankrike nästa helg.

– Det är spännande, det ska vara det i sport, säger Sara Hector.

Sara Hector var trea efter det första åket i Åres storslalom under fredagen. Hon hade 29 hundradelar upp till den ledande Petra Vlhova, vilket bäddade för ett spännande andraåk.

Men det tog stopp nästan direkt för Hector när hon grenslade och fick sin dag förstörd.

– Det var jättetrist. Jag grenslade och det borde kanske inte ske i storslalom. Men det är ett lite svårt underlag och det händer. Det var lite trist. Men de andra åkte väldigt bra och jag är glad för deras skull. Nu är det bara att ladda om och hoppas att jag är redo i morgon, säger Hector.

Sara Hector grenslade direkt

Under lördagen står slalom på programmet.

– Det kan vara små marginaler ibland. Nu blev det fel. Jag har grenslat förr i storslalom och det kommer säkert ske igen, även om det inte sker så ofta och inte är så nice. Nu ska jag ta hand om mig själv och så hoppas jag att vi ses i morgon, säger Hector.

Petra Vlhova vann tävlingen framför Marta Bassino och Mikaela Shiffrin.

Hectors misslyckande innebär att kampen om storslalomcupen hårdnar. Hennes främsta konkurrent Tessa Worley slutade fyra och fick med sig 50 poäng. Därmed är hon nu bara fem poäng bakom Sara Hectors 522 poäng. Mikaela Shiffrin jagar ytterligare en bit längre bak och har 51 poäng upp till Hector.

– Herregud, så är det. Det är spännande, det ska vara det i sport. Det är bra, säger Hector.

– Det var spännande redan innan tävlingen och Sara hade otur i dag efter att ha kört väldigt bra. Nu ligger alla korten på bordet igen och den bästa kommer vinna titeln, säger Worley.

Hector och Worley tävlar om storslalomcupen

En storslalomtävling återstår i världscupen den här säsongen. Den äger rum i Courchevel i Frankrike nästa söndag. Hemmaplan för Tessa Worley alltså.

– Jag är riktigt exalterad inför tävlingen på hemmaplan och kampen med Sara. Det kommer bli väldigt spännande, säger hon.

Hectors tränare Pierre Miniotti tror inte att svenkan kommer att ha några problem att ladda om.

– Vi är lite ledsna. Ingen hade förväntat sig det. Man tänker inte att man ska grensla i storslalom, men det är en del av spelet. Vi accepterar det och det kommer att bli spännande att allt ska avgöras i finalen och vi är redo att fajtas till sista porten, säger han och fortsätter: 

– Det är väldigt tajt, men det är tajt för alla. Alla kommer att ha press och inga misstag är tillåtna för varken Shiffrin, Tessa eller Petra heller. 

Följ ämnen i artikeln