Gynekologen vann VM – på semestern

Publicerad 2011-06-09

Geffrey Klein blev 3,5 miljoner rikare i Las Vegas

Gynekologen Geffrey Klein tog en veckas semester för att spela lite VM-poker i Las Vegas.

Det slutade med att den glade amatören krossade ett finalbord fullt med proffs och kammade hem motsvarande 3,5 miljoner kronor.

– Jag hoppas det ska inspirera min son, poker är fantastiskt för barn, säger han.

Geffrey Klein bjöd på en riktig David mot Goliat-historia i WSOP:s tionde event – tredagarsturneringen 1500 dollar No Limit Hold'em Six Max.

Gynekologen från Houston, som tagit en veckas semester från sin praktik för att spela lite WSOP-poker, gjorde en jättebedrift bara genom att ta sig till final i det 1920 man starka startfältet.

Väl där låg han allra sist i princip hela tiden, men fick se proffsen slå ut varandra en efter en. Av de tunga namnen rök först skotten David Vamplew på en fjärdeplats, tätt följd av Jeffrey Papola på plats tre.

"Aldrig kunnat drömma om detta"

Då var det bara två spelare kvar, Klein och Eddie Blumenthal, som hade tio gånger så mycket marker som Texas-gynekologen.

Men Geffrey Klein vände mirakulöst och kammade hem amatörkarriärens första WSOP-armband samt en prischeck på nätta 544 388 dollar – motsvarande 3,5 miljoner kronor.

– Jag hade aldrig kunnat drömma om detta. Jag ville bara göra bra ifrån mig och hade en väldig tur. Jag har spelat mot de här killarna innan och kan direkt säga att de är mycket skickligare än mig. Men det är inte schack det här, då hade jag inte haft en chans mot en världsmästare. Men tack vare svängningarna och turfaktorn som finns i poker kan jag spela mot de här killarna. Jag känner att jag kan, säger han till Bluff Magazine.

"Poker är fantastiskt för barn"

Enligt Geffrey Klein blir nästa steg att värja sig mot sina tre tonårsbarn, som redan börjat göra upp planer för pengarna. Framförallt äldste sonen, som redan hört av sig och lagt anspråk på en del.

– Jag sa till honom att glömma det, säger Geffrey Klein och skrattar.

– Men jag hoppas faktiskt att det ska inspirera honom att börja spela själv, det hade varit fantastiskt. Poker är ett socialt spel, det utmanar dig mentalt och får dig att tänka. Poker är fantastiskt för barn och jag tar med sonen hit så fort han är 21.

Följ ämnen i artikeln