Daniel Andersson klar för Malmö FF

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2004-07-29

Förstärker guldkandidatens mittfält

Malmö

Redan på fredagen tränar Daniel Andersson med Malmö FF.

Tillbaka i fotbollsallsvenskan, för första gången sedan 1998.

Daniel, 26, blev definitivt klar för Malmö under torsdagen, kontraktet löper till 2008. Övergången som varit på gång rätt länge nu roddes alltså till sist i hamn, och ett redan starkt allsvenskt lag hoppas bli ännu starkare i guldjakten.

- Det är möjligt att Daniel är spelklar redan till AIK-matchen (Råsunda) på söndag, men definitivt är han klar till derbyt mot Trelleborg den 9 augusti, säger sportchefen Hasse Borg till TT.

Övergångshandlingarna har gått iväg till Italien. Om de skickas tillbaka redan under fredagen är Daniel Andersson en man för Tom Prahls lag på söndag. Annars får han vänta tills Trelleborgsmatchen.

- Med tanke på att han inte spelat på ett tag är det kanske ett vettigare datum, men det är ju inte jag som tar ut laget. Och vilket som så följer Daniel säkert med till Stockholm.

Du är helnöjd, förstås?

- Självklart. Daniel kommer att vara viktig för oss både på och utanför plan. Han hade anbud från flera utländska klubbar men valde Malmö FF och allsvenskan.

Bra stämning

Daniel själv säger i ett pressmeddelande:

"Det här har jag hoppats på sedan i julas och jag är otroligt glad att det har kunnat lösa sig. Jag har varit på (Malmö) Stadion vid flera tillfällen och upplevt stämningen och vet hur mycket fotboll det snackas på stan så det var oerhört lockande att komma tillbaka".

Den tidigare landslagsmannen kommer från sex säsonger i Italien och Serie A, tre med Bari, en vardera med Venezia, Chievo och Ancona. De två sista åren tillhörde han dock Palermo men var utlånad.

"Jag var en av de tongivande spelarna när jag lämnade och nu har jag sex års erfarenhet från Serie A så jag tror att jag har mycket att tillföra. Nu infriar jag också mitt sex år gamla löfte till supportrarna att komma tillbaka och spela för Malmö FF", säger Daniel.

Otänkbart säga nej

Han är en renodlad defensiv mittfältare, något som Malmö har rätt gott om (Thomas Olsson, Hasse Mattisson, Louay Chanko), men att säga nej till en spelare som Daniel Andersson var förstås otänkbart för Malmös ledning.

Bengt Madsen, ordföranden:

"Det här är en dröm som går i uppfyllelse. Vi bygger på sikt genom att i år skriva långa kontrakt med våra nyckelspelare. Det här kommer att vara bra på både kort sikt men framför allt i ett framtida lagbygge där Daniel kommer att vara en centralfigur."

TT