”De har överträffat våra förväntningar”

Publicerad 2014-03-27

Team Propertys CS:GO-lag redo för SM – och internationella utmaningar

Foto: Team Property

I helgen är det premiär för Team Propertys CS:GO-lag i lansammanhang.

Och trots att de är ett purfärskt lag har de redan radat upp fina skalper – bland annat en seger mot franska Titan.

– Vi kommer bli ännu bättre när vi får igång lagspelet mer, säger Mikail ”Eksem” Bill.

Team Propertys närvaro i e-sportsverige har inte gått någon intresserad förbi. Nu har de tagit ännu ett steg mot total dominans i och med värvningen av CS:GO-veteranerna Mikail ”Eksem” Bill, Faruk ”Pita” Pita, Alexander ”Skytten” Carlsson, Christian ”Spitfire” Schiölde och Jerry ”Xelos” Råberg. Och managern Aron ”Warspawn” Larsson är väldigt nöjd över rekryteringen.

– Vi slog två flugor i en smäll. Dels gick vi in i ett spel som är stort i Sverige, men att det var så här stort hade vi inte kunnat drömma om. Nu får vi mail och fanfrågor som vi aldrig fått i andra spel, säger han.

”Överträffat förväntningarna”

Dessutom har laget visat att de blir att räkna med i framtiden, efter att ha presterat rejält bra i en rad onlinematcher. Bland annat lyckades de knipa en seger över franska jättarna Titan.

– De har överträffat våra förväntningar och de har spelat jämnt mot de bästa lagen i världen. Vi åker till E-sport-SM i Malmö som favoriter, det vore kul att bli historiska med segrar i tre spel under en deltävling, säger Larsson.

”Vi signade med glädje”

Och Mikail ”Eksem” Bill har bara goda saker att säga om sin nya organisation.

– Det är en exceptionell organisation och allt är väldigt strukturerat. Vi signade kontraktet med glädje.

Alla spelarna har en lång bakgrund inom CS-scenen, men ännu har inte samspelet satt sig. Trots det har de redan gjort ett namn för sig de senaste veckorna.

– Vi är ett nytt lag och visar redan sådana här resultat. Då vill man inte ens tänka på vad som kommer hända i framtiden. Det kommer bli ännu bättre när vi kommer in i lagspelet också.

”Kändes som ett lyft”

Hur kändes det att som ett så pass nytt lag spöa Titan?

– Det var jäkligt skönt och kändes som ett lyft. Man börjar alltid lite knackigt som nytt lag. Det kan gå lite halvdant och vissa saker kanske inte fungerar. Ett etablerat lag har rundor och taktiker att plocka fram när det går dåligt, vilket vi kanske inte har. Men det verkar som att det börjar flyta på bättre nu.

Ni verkar väldigt harmoniska, att döma av klippet från Titan-matchen häromdagen där ni flummar i pausen?

– Ja, det var lite flummigt gjort men jäkligt kul. Vi har absolut en harmoni och alla är jättetaggade och sugna. Det glädjer alla att spela, då gör man sådana saker.

Förutom SM i helgen kommer ni ställas mot storlagen under Copenhagen Games om en dryg månad. Vad kommer er målsättning bli där?

– Vi har precis bootcampat i en vecka och det enda som behövs är att vi fortsätter spela och lägga energi och tid på det. Om resultaten fortsätter som nu satsar vi jättestort. Topp tre skulle vara jättekul, topp fem är realistiskt.

Och med tanke på resultaten häromdagen borde ni väl vara ostoppbara i Malmö?

– Man ska aldrig säga aldrig. Man måste alltid hålla sig fokuserad för om de vi möter har en bra dag kan de vara riktigt duktiga. Men på papperet ska vi absolut vinna. Om vi håller fokus då tar vi hem kvalet.

Lördag 16:00 - följ SM-kvalet i Malmö här på Aftonbladet

Följ ämnen i artikeln