Nu får CS:GO ett eget The Summit

Publicerad 2016-12-07

Studion Beyond the Summit har gjort sig kända för avslappnade och spontana turneringar inom spel som Dota2 och Smash.
Nu har studion gått ut med att de lanserar en egen CS:GO-turnering i formatet: CS_Summit.
”CS var mitt första tävlingsspel och jag är så exalterad över att vi äntligen får en chans att köra ett event för CS:GO”, skriver grundaren David "LD" Gorman på Reddit.

I takt med att esportvärlden blir allt mer konkurrensinriktad erbjuder turneringar som The Summit, med Dota2 och Smash Bros, och Starcraft-turneringen HomeStory Cup en chans för fansen att se sina idoler tävla under mer avslappnade förhållanden.
Tävlingsformaten bygger på att proffsen samlas i en mindre lokal och umgås med varandra i livesändning när de inte tävlar, och formatet har blivit extremt populärt genom åren.

”Spelarna har mer aktiv roll”

För CS:GO-fans som velat ha en liknande turnering i spelet kom därför glada nyheter under tisdagskvällen. Studion bakom The Summit, Beyond the Summit, lanserar en Counterstrike-turnering där lagen kommer samlas i det berömda huset i Los Angeles för att tävla om en prispott på över 100 000 dollar. CS_Summit kommer spelas mellan 19-23 april och det första inbjudna laget är tvåfaldiga majorvinnarna SK Gaming.
”När spelarna inte tävlar aktivt kommer de ha en mer aktiv roll under sändningarna än i vanliga fall. Beyond the Summit vill ge spelarna en plattform att interagera mer direkt med fansen och visa upp sina personligheter”, skriver studion i ett pressmeddelande.

”En chans för casters att glänsa”

Åtta lag kommer bjudas in och enligt grundaren David ”LD” Gorman kommer turneringen castas av etablerade kommentatorer, även om han själv medger att han gärna skulle hoppa in om tillfälle erbjöds.
”Jag älskar CS:GO och har hemliga ambitioner att casta det någon dag, men ni har ett gäng etablerade casters och det här eventet kommer vara en chans för dem att glänsa under mer avslappnade förhållanden.”, skriver LD på Reddit.

Mer info om turneringen och vilka lag som deltar kommer släppas snart.

Följ ämnen i artikeln