GODSENT vann första svenska prestigemötet

Publicerad 2016-11-15

Under måndagen var det dags för första mötet mellan GODSENT och Fnatic efter den svenska shufflen där lagen bytte spelare.

Och det var GODSENT som drog det längsta strået i Esports Championship Series då de vann två raka matcher på Train med 16-11 och 16-6.
”Det var väntat för mig, så klart, men det kändes ändå bra”, skriver Markus ”Pronax” Wallsten på Twitter efter segern.

Måndagen bjöd på ett rivalmöte av sällan skådat slag, när de forna lagkamraterna i Fnatic ställdes mot varandra för första gången med sina nya lineups.
Markus ”Pronax” Wallsten, Jesper ”JW” Wecksell och Robin ”Flusha” Rönnqvist gick upp mot Olof ”Olofmeister” Kajbjer och Freddy ”Krimz” Johansson i andra säsongen av Esports Championship Series.

Måstematcher för GODSENT
 

Då GODSENT inför matchen låg på en sjätteplats var kniven mot strupen för det nybildade laget och de behövde en rejäl seger för att närma sig fjärdeplatsen och slutspelet. Och Pronax mannar levererade, då de på två raka Train-matcher kunde vinna mot sina forna medspelare. Först med förkrossande 16-6 och sedan i en jämnare tillställning som slutade 16-11.

Nytt styrkebesked från laget

Den dubbla segern var ett nytt styrkebesked från GODSENT, som efter en skakig start som lag vann sin första turnering häromveckan då de tog hem PGL Minor Championship och säkrade en kvalplats till ELEAGUE-majorn.
”Det var väntat för mig, så klart, men det kändes ändå bra”, skrev Pronax kaxigt på Twitter efter vinsten.

Följ ämnen i artikeln