Supportrarnas ilska: De visiterar sönder kön!

Publicerad 2019-04-07

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Avspark mellan IFK Göteborg och Elfsborg sköts upp för att åskådarna inte hade hunnit släppas in.

Det hjälpte inte – när de sista var inne var matchen i princip avgjord.

– De visiterar sönder köerna, säger Jens Eklund, som varit Blåvittsupporter sedan 1978.

Följ ämnen
IFK Göteborg

En timme och tre minuter.

Så länge har Martina Magnusson väntat utanför Ullevi när Sportbladet pratar med henne. Hon har köpt biljett på förhand men trots att arenan är långt ifrån fullsatt kommer hon inte att hinna in till avsparken av det västsvenska derbyt mellan IFK Göteborg och Elfsborg.

Står redan 2–0

– Det är jättetråkigt att inte få komma in och vara med från start. Jag har varit med om något liknande förut, men det här var bland det värsta, säger hon.

Matchstarten skjuts upp i tio minuter för att få in mer folk, men när bollen väl sätts i spel står fortfarande ett tusental åskådare utanför arenan. De är upprörda och ropar på Sportbladets reporter att skriva om ”skandalen”.

När den sista är inne har Benjamin Nygren redan gjort 2–0 och matchen är förmodligen avgjord.

– Jag har stått i kö i 40 minuter. Jag tycker att det är riktigt dåligt. Om man betalar biljetter för att se sitt lag vill man komma fram till matchstart, säger Jens Eklund som varit Blåvittsupporter sedan 1978.

”Jag förstår inte vitsen”

– De visiterar sönder köerna. De är ute efter att få bort pyrotekniken, men den kommer in i alla fall, så jag förstår inte vitsen med de noggranna visitationerna.

Om någon säger att du borde ha varit här tidigare, vad säger du då?

– Att de borde ha gått ut med den informationen i så fall. Men jag tycker inte att det ska behövas.

Så vad beror förseningen på? I C Mores tv-sändning berättar Lasse Granqvist att nya visiteringsregler är införda, men det vet inte Christer Gustafsson, ordförande i Svenska fotbollförbundets tävlingskommitté, något om.

– Fotbollen har inte ändrat något regelverk, men däremot så kan det vara en polissak. De kan ändra sin riskbedömning inför vissa matcher, säger han.

Så ni svär er fria?

– Yes.

Hur är det att höra att folk köar mer än en timme men ändå missar matchstarten?

– Det är inte roligt. Jag vet inte om IFK har blivit tagna på sängen, om det kommit mer folk än väntat, eller om många olyckliga omständigheter sammanfaller.

Matchen slutade 3–0 till IFK Göteborg.

Fotnot: Sportbladet har varit i kontakt med IFK Göteborgs klubbdirektör Max Markusson. Han vill inte kommentera det inträffade innan han fått ytterligare information.