Darwin Nuñez i slagsmål på läktaren efter Copa America-förlusten

Publicerad 2024-07-11 05.24

Uruguay förlorade semifinalen i Copa America mot Colombia.

Då utbröt ett slagsmål på planen – och på läktaren.

– Vi var tvungna att springa till läktaren för att rädda våra nära och kära, säger Uruguayspelaren José María Giménez.

Semifinalen i Copa America mellan Uruguay och Colombia bröt ut i skandalscener. Colombia vann matchen med 1–0 efter att Jefferson Lerma blev matchvinnare med sitt mål i minut 39.

Men matchen följdes av kaosscener när ett stort slagsmål utbröt på Bank of America Stadium i Charlotte, USA.

Darwin Nuñez i slagsmål

Först mellan spelarna på planen. Sedan mellan en stor del av Uruguays trupp och publiken – som dominerades av Colombiasupportrar.

Liverpoolstjärnan Darwin Nuñez och ett dussintal lagkamrater, däribland Barcelona-spelaren Ronald Araújo, gav sig upp på läktaren och började svinga mot motståndarsupportrarna, skriver AP.

I ett filmklipp syns det att Nuñez blir slagen i huvudet av en colombiansk supporter.

Nuñez ses även utdela slag mot en man i Colombiatröja.

”Det här är en katastrof...”

Uruguays mittback José María Giménez var också med i bråket och berättar att det hela startade efter att fulla colombianska supportrar attackerat den uruguayanska familjeläktaren.

– De orsakade en lavin mot alla våra familjer. Det var en viss sektion från Colombia och de låter oss inte prata i mikrofonen. Det här är en katastrof, vi var tvungna att springa till läktaren för att rädda våra nära och kära, med en nyfödd bebis. En katastrof. Det fanns inte en enda polis, de kom en halvtimme senare. En katastrof, vi är där och försvarar våra egna, säger Giménez enligt ESPN och fortsätter:

– Jag hoppas att de som organiserar detta tar lite mer hänsyn till människorna, till familjerna, till området runt stadion, för det händer varje match. Våra familjer lider på grund av två eller tre som dricker några drinkar och inte vet hur man dricker, som beter sig som barn och inte uppför sig anständigt. Det är en katastrof, säger han.

Fans i bråk på läktaren

”Väldigt beklagligt”

Uruguays tränare Marcelo Bielsa säger att han inte uppfattade situationen.

– Jag såg inte vad som hände. Jag trodde det var över efter en dispyt på mittplan så när det var löst gick jag till omklädningsrummet. Senare förstod jag att det hade varit andra problem, vilket var väldigt beklagligt, säger han på en presskonferens enligt El Observador.

Förbundets svar

Det sydamerikanska fotbollsförbundet, Conmebol, har utfärdat ett pressmeddelande efter händelsen

”Conmebol fördömer starkt alla våldshandlingar i samband med fotboll. Vårt arbete bygger på tron ​​att fotboll knyter ihop och förenar oss genom sina positiva värderingar. Det finns inget utrymme för intolerans och våld på och utanför planen.”, skriver förbundet.

Colombia möter Argentina i Copa America-finalen på natten till måndag, medan Nuñez Uruguay möter Kanada i bronsmatch på natten till söndag.