Avslöjar: Armenteros var inte förstavalet

”Janne hade förståelse för mitt nej”

Publicerad 2017-06-10

Samuel Armenteros ersätter Marcus Berg mot Norge.

Men Sportbladet kan avslöja att Armenteros, som så många ville se i den ursprungliga truppen, inte ens var förstavalet som reserv.

– Janne hade förståelse för att jag tackade nej, säger Isaac Kiese Thelin till Sportbladet.

Kiese Thelin tackade nej till Jannes inbjudan: ”Bäst för mig”.

På dagens presskonferens efter bragden mot Frankrike meddelade Janne Andersson att fyra spelare lämnat truppen för att få ledigt över vänskapslandskampen mot Norge: Marcus Berg, Robin Olsen, Mikael Lustig och Andreas Granqvist.

– De lämnar för att deras klubbar ska spela tävlingsmatcher tidigt i juli, vilket betyder att deras försäsonger börjar snart. Vi har laddat för det här innan och för att de ska få några extra semesterdagar till har jag sagt åt dem att vara lediga, säger Andersson.

Berg ersätts av Samuel Armenteros, som därmed får chansen att landslagsdebutera.

19 mål i ligan

Många ville se 27-årige Armenteros, som gjort 19 mål för sitt Heracles i den holländska ligan den gångna säsongen, redan i den ursprungliga truppen till VM-kvalet mot Frankrike.

– Det ska bli roligt att se Samuel hos oss, säger Andersson.

Men Sportbladet kan avslöja att Armenteros inte var Jannes förstaval som ersättare till Berg. Det var i stället Isaac Kiese Thelin.

Men Anderlecht-anfallaren tackade nej.

– Vi hade ett bra snack, Janne och jag. Vi drar i gång igen med Anderlecht redan den 20 juni så jag har en kort semester. Vi kom överens om att det var bäst för mig att stå över denna matchen, säger Kiese Thelin när Sportbladet når honom hemma i Örebro hos familjen.

Ska spela CL

– Jag vill förbereda mig så bra som möjligt inför nästa säsong då det blir Champions League och allt. Janne hade förståelse för mitt beslut. Det är inga hard feelings. Det hade varit annorlunda om jag hade haft lite längre semester.

Kiese Thelin har kallats in som ersättare åtskilliga gånger de senaste åren, både av Andersson och företrädaren Erik Hamrén.

– Jag brukar alltid vara redo och ställa upp. Men det här beslutet var bäst för mig just nu, säger han.

Övriga som kallats in i truppen inför matchen mot Norge är Niklas Hult och Markus Rohdén.