Skrällen i elvan i EM-genrepet

Men uppgifterna om anfallsparet bekräftade

Publicerad 2017-06-10

Gustav Engvall och Pawel Cibicki får förtroendet på topp,

Redan i går kunde Sportbladet berätta att Carlos Strandberg ser ut att ratas i elvan in mot U21-EM.

I dag bekräftades det.

Men startelvan i genrepet mot Danmark i dag innehåller en liten överraskning.

I dag spelar U21-landslaget genrep mot Danmark inför det EM som börjar på fredag.

Efter uppgifter från veckans stängda träningar kunde Sportbladet i går berätta att Carlos Strandberg, som varit given i laget under hela höstens kval, skulle petas och att förbundskapten Håkan Ericson ser ut att satsa på Pawel Cibicki och Gustav Engvall som anfallspar till EM. Det var i vaje fall den forwardskonstellation som tränade mest ihop i spelövningarna på de stängda träningarna. Minst tid ihop fick Strandberg och Engvall.

Cibicki och Engvall på topp

På lördagsförmiddagen släppte Ericson startelvan till spelarna och media och i den bildar just Cibicki och Engvall anfallspar.

Ericson pratade i går om att målvaktskampen var stenhård och att han kanske inte skulle utse någon förstemålvakt inför EM. Han öppnade också för att byta målvakt mitt under mästerskapet beroende på motståndet.

Mot Danmark får Anton Cajtoft chansen från start. Troligen byts han ut i paus mot antingen Tim Erlandsson eller Pontus Dahlberg.

Skräll på mitten

Vi hittar också en liten skräll i elvan i genrepet: Kalmars Melker Hallberg tar plats på innermittfältet i ställt för, som väntat, Basels Alexander Fransson.

– Det går att göra många byten i en sån här match så startelvan är inte lika ”fix” som till första matchen i ett EM. Jag försöker hitta bra balans mellan olika byten och vissa vill jag se lite mer av än andra, sa Ericson i går.

Den startelva du väljer i genrepet – är det den du vill spela ihop inför premiären?

– Nej, vill inte låsa fast mig alls. Det blir ett test. En del får dela en match.

I övrigt är det den väntade elvan.