Om Özil och Sanchez: ”De har checkat ut”

Publicerad 2017-10-14

Alexis Sanchez och Mesut Özil saknades i startelvan.

Då konstaterar Viasats Ola Andersson följande:

– De är på väg att checka ut. Väskorna är redan på bandet. Jag upplever att de är på väg bort, säger Andersson efter Arsenals chockförlust mot Watford.

Följ ämnen
Arsenal FC

Lagkaptenen och supporterfavoriten Per Mertesacker startade sin första Premier League-match för säsongen. Den tyske jätten, som dragits med skador, tackade för förtroendet genom att skalla in ledningsmålet för Arsenal i den jämna fajten mot Watford på Vicarage Road.

Ställde över Özil och Sanchez

Arsene Wenger startade med Mesut Özil på bänken och Alexis Sanchez helt utanför truppen. Chilenaren samt walesaren Aaron Ramsey blev alltså utan speltid, vilket Wenger förklarat med att spelarna behövde smälta faktumet att såväl Wales som Chile misslyckats i VM-kvalet.

”Särskilt inte Özil”

Ola Andersson, expert hos Viasat, menar att Özil och Sanchez blir allt mindre viktiga för Arsenal och konstaterar att duon redan är på väg ut genom dörren.

– De är på väg att checka ut. Väskorna är redan på bandet. Jag upplever att de är på väg bort.

Vilket inte är en katastrof för Arsenal, om man frågar Andersson.

– Om de ska spela så måste de vara riktigt bra. Och det har vi inte sett de senaste matcherna, särskilt inte från Özil.

Chockförlust för Arsenal

Mot Watford kom tysken in i den andra halvleken och skapade flera chanser. Först serverade han ett friläge till Alex Iwobi – som missade – och sen brände han en eget utmärkt chans. Förödande, skulle det visa sig, då Troy Deeney 20 minuter från slutet skickade in 1–1 på en billig straff. Sen fortsatte eländet för Arsenal.

I matchens absoluta slutminuter så lyckades bortalaget inte få undan bollen efter kalabalik i straffområdet. Till slut hamnade den framför Tom Cleverley som dunkade upp slutresultatet 2–1 i nättaket.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna i sin helhet på Viaplay.

Resultatservice