Larsson och Rydström i bråk under matchen

Publicerad 2024-05-28

MALMÖ. Johan Larsson fick gult kort efter ett bråk med Henrik Rydström.

Han förstår inte varför.

– Jag hade förstått om jag hade kallat honom ”liten dvärg” eller ”Skalle-Per” men det har jag ju inte gjort, säger Larsson.

Följ ämnen
Malmö FF

Malmö FF besegrade Elfsborg med 2–1 och det var heta känslor flera gånger under ”finalreprisen”.

Bland annat med en kvart kvar av matchen, när MFF:s Taha Ali föll efter en duell med Elfsborgs lagkapten Johan Larsson i närheten av avbytarbänkarna.

MFF-tränaren Henrik Rydström började käfta med Larsson och fjärdedomaren Kaspar Sjöberg tvingades kliva emellan.

– Vi brukar munhuggas. Men jag älskar Johan Larsson, den passionen han har, säger Rydström efter matchen.

Johan Larsson i hetsigt ordbråk med Henrik Rydström.

Varnad och avstängd

Larsson blev arg eftersom han tyckte att Taha Ali filmade.

– I min bok var det solklar filmning på Taha Ali och gult kort, frispark till oss. Rydström tyckte något annat, precis som 2010 när vi käftade på planen om oväsentliga saker, säger Larsson.

Han fick gult kort efter bråket och missar därmed västkustderbyt mot IFK Göteborg på lördag.

– Av någon anledning fick jag gult kort och inte han. Det var inga hårda ord. Jag gjorde ingenting! Det var udda att jag fick det gula kortet.

Larsson tyckte inte att bråket var någon stor grej.

– Jag vill understryka att det inte var något mellan mig och Rydström. Jag hade förstått om jag hade kallat honom ”liten dvärg” eller ”Skalle-Per” men det har jag ju inte gjort. Jag sa inget dumt. Vi munhöggs lite och han sa efteråt att det var roligt eftersom han inte trodde att han kunde provocera mig fortfarande.

Rydström upprörd

I första halvlek var det MFF som fick ett par gula kort för saker som hände utanför spelet. Både Erik Botheim och Sergio Peña blev varnade för protester mot domslut.

Henrik Rydström beskriver sig själv som ”så jävla besviken” över de gula korten.

– Vi åker på varningar när vi visar en liten gest, när det är vi som har 70–80 procent av spelet. Jag kommer aldrig skylla det på motståndarna, utan det är domarna som måste ta tag i det. I dag var det oerhört konstigt, säger Rydström.

Inför säsongen har domarna fått nya direktiv om att stävja gester och olämpligt uppträdande efter domslut.

– Det blir så jävla tråkigt när man fokuserar på reaktionen och inte på det som föranleder reaktionen. Dela ut dubbla varningar då! Men i morgon när jag läser vad jag sagt så kommer jag att ångra mig för att jag framstår som en jävla tomte, säger Rydström.

Johan Larsson konstaterar att Rydström hörs och syns mycket.

– Sån har han alltid varit. Han har åsikter. Jag ska inte säga att han behövs i svensk fotboll, men han har alltid skapat rubriker och det blir åsikter runt honom för att han har åsikter. Det är härligt med lite surr, säger Larsson.