Experternas tips i Premier Manager vår 2019

avJens Persson

I morgon, lördag, klockan 13.30 drar Premier Manager vår 2019 i gång.

Här tar Sportbladets profiler ut sina lag till spelet – och tipsar om deras bästa fynd, taktik – och vilken spelare de avråder från att ta med.

Kalle Karlsson.

Klicka på bilden för större version!

Kalle Karlsson, Sportbladets PL-expert

1. Vem är ditt bästa fynd?

– Ricardo Pereira i Leicester står som försvarare men har fått en ny mer offensiv roll. Kan både göra poäng framåt och bidra med defensiva poäng. 

2. Vad blir din taktik?

– Ett par målsprutor framåt, billiga mittfältare. Och sedan se över spelschemat så man inte tar spelare som har för svårt motstånd i kommande match.

3. Vem bör man inte plocka ut i sitt lag?

– Det allra viktigaste är att hålla koll på skadelistan. Avstå spelare från lag som är i dålig form. Tränarbyten brukar ge en snabb effekt, då kan det vara en idé att ha fler spelare från det laget. Jag skulle undvika spelare från Huddersfield. Tror de får tufft i vår.

Patrik Syk.

Patrik Syk, ansvarig för Sportbladets Premier League-podd

1. Vem är ditt bästa fynd?

– Crystal Palace målvakt Vicente Guaita har tagit plats framför Hennessey som det dessutom stormar kring för stunden. Har gjort det mycket bra och kostar blygsamma 3,5 miljoner.

2. Vad blir din taktik?

– Försöker titta på form i första hand. Firmino har sett betydligt piggare ut under de senaste veckorna och väljs före Mané och Salah för tillfället (lite billigare också). Kanté har börjat producera poäng från sin offensivare position och hela Manchester United spelar som om 100 kilo sten fallit från deras axlar.

3. Vem bör man inte plocka ut i sitt lag?

– Heung Min Son har haft en formidabel vinter men har stuckit till asiatiska mästerskapen (hans tredje mästerskap på sju månader) och kommer förmodligen både gå långt i turneringen och behöva en kortare semester innan han är i slag för Spurs igen.

Frida Fagerlund

Frida Fagerlund, fotbollsreporter på Sportbladet

1. Vem är ditt bästa fynd?

– Ken Sema! Endast 2 500 000 kostar svensken som ju har skrapat ihop en fin poängskörd på sistone. 

2. Vad blir din taktik?

– Att satsa på spelare som kan gör poäng (undantaget Lindelöf). Wolves-duon Jimenez och Traore har dessutom mer att visa. 

3. Vem bör man inte plocka ut i sitt lag?

– Romelu Lukaku är dyr, särskilt i förhållande till sina lagkamrater Rashford och Marial, och har ingen given startplats längre. Så vill man ha med en United-spelare hade jag satsat på någon av de sistnämnda i stället. 

Erik Niva

Erik Niva, Sportbladets krönikör

1. Vem är ditt bästa fynd?

– Callum Hudson-Odoi. Tills transfermarknaden bevisar motsatsen utgår jag ifrån att Chelsea verkligen visar att de vill behålla honom, utlovar rikligt med speltid - och ser honom explodera.

2. Vad blir din taktik?

– Elva spelare som alla kommer att bidra med poäng. Inga fripassagerare.

3. Vem bör man inte plocka ut i sitt lag?

– Jag har ju väldigt svårt att se varför man skulle investera 6 000 000 i Man Citys reservmålvakt Arijanet Muric.

ARTIKELN HANDLAR OM