Sparkades efter krogbråk – nu klar för ny klubb

Foto: Lino Mirgeler / TT / NTB Scanpix
FOTBOLL

För drygt en månad sedan fick tyske Kevin Grosskreutz sparken från Stuttgart efter att ha hamnat i slagsmål på ett gymnasiedisco.

Världsmästaren från 2014 sade då att han skulle ta paus från fotbollen på obestämd tid.

Men nu är 28-åringen klar för Bundesliga-klubben Darmstadt där han blir lagkamrat med Alexander Milosevic.

2014 var fotbollslivet på topp för Kevin Grosskreutz. Hans spel med Dortmund ledde till att han även var med i det tyska landslag som vann VM. År 2017 har inte tillvaron varit lika glamourös för Grosskreutz.

I början av mars sparkades han nämligen av Stuttgart efter att han hamnat i slagsmål på ett gymnasiedisco dit han gått med några av klubbens U17-spelare. Efter incidenten gick han ut och bad om ursäkt, samtidigt som han meddelade att han skulle ta en paus från toppfotbollen.

– Jag vill ta ett break och vill inte ha något med professionell fotboll att göra. Jag hoppas att media låter min familj vara i fred. Jag behöver tid att tänka, sade Grosskreutz då.

Lagkamrat med svensk

Men nu är högerbacken tillbaka på den stora scenen. Grosskreutz presenterades nämligen av Darmstadt i dag. Klubben ligger för närvarande klart sist i Bundesliga med hela 14 poäng upp till en kvalplats.

– Jag är väldigt glad och stolt över att lyckats få hit en spelare som honom, säger Darmstadts tränare Torsten Frings till klubbens hemsida.

I Darmstadt kommer Grosskreutz att bli lagkamrat med den svenska mittbacken Alexander Milosevic.

ARTIKELN HANDLAR OM