Ordbråk efter nya matchflytten i superettan

Foto: Arkiv/BILDBYRÅN
Värnamo i en match i höstas mot Örgryte.
FOTBOLL

Vintervädret fortsätter förstöra fotbollsplaner – och skapa osämja mellan svenska fotbollsklubbar.

Värnamo tvingas flytta sin premiär till Borås och riktar kritik mot Gais som inte kunde hitta ett alternativt speldatum.

– Det är bara de tre poängen det handlar om, ej fair play, sportslighet, ekonomi eller andra mjuka parametrar, säger ordförande Kaj Larsson.

– Löjeväckande svarar Gaistränaren Bosko Orovic till Fotbollskanalen.

Vintern vägrar släppa greppet om Sverige och det drabbar flera svenska fotbollsklubbar i inledningen av allsvenskan och superettan. Två matcher ställdes in och Öster tvingades flytta sin premiär till Borås Arena efter att Degerfors vägrat byta speldatum.

Det ledde till en del hårda ord klubbarna emellan. Och nu är det dags igen.

Även Värnamo står med en ospelbar plan inför sin hemmapremiär och precis som Öster blir det flytt till Borås efter att Gais sagt nej till ett byte av speldatum.

Ordföranden i Värnamo är rejält kritisk till Gais agerande.

– Vi har vädjat till Gais om att flytta matchen till ett senare datum men ej fått något gehör för detta. Helsingborg och Sundsvall har agerat rakryggat och förstår problemet som har uppstått och är kollegiala med Sef:s anmodan. Självfallet låg mina förhoppningar till att Gais skulle agera likvärdigt och att det skulle vara en ren formalitet att flytta fram matchen till ett senare datum, men ej, säger han till klubbens hemsida och fortsätter:

– Det är bara de tre poängen det handlar om, ej fair play, sportslighet, ekonomi eller andra mjuka parametrar.

”Kan få 1500 gaisare istället för 300”

Men Gais tränare Bosko Orovic ger inte mycket för Kaj Larssons upprördhet.

– De ha rätt till sin åsikt precis som vi har rätt till vår. Jag trodde att vi levde i ett öppet samhälle. Vi känner att vi inte har tid att flytta matcher. Vi har en planering som vi vill fullfölja. Vad gäller ekonomin är Borås Arena för dem en mycket bättre arena där vi kanske kan få 1500 gaisare i stället för 300. Så en ekonomisk fråga har jag väldigt svårt att se att det är, säger han till Fotbollskanalen och tillägger: .

– Alternativet är ju också att vi ska spela tre matcher på en vecka, vilket vi inte vill ha med tanke på skaderisken i gruppen. De får ha sin åsikt men för mig är det bara löjeväckande att säga så.

Sedan tidigare står det klart att även Jönköping Södras hemmamatch mot Landskrona flyttas. Även där är det Borås som blir nödlösning.

ARTIKELN HANDLAR OM

Superettan

GAIS