Färjestads glädjebesked: Lindqvist stannar

Ligger i framkant med rehaben

avAnton Johansson

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Michael Lindqvist stannar i Färjestad

Michael Lindqvist, 25, tar död på utlandsryktena.

Den knäskadade poängsprutan blir kvar i Färjestad nästa säsong.

– Det har funnits alternativ som jag har valt att nobba för att stanna här, säger Lindqvist.

Michael Lindqvists hockeysäsong fick sig ett abrupt slut när en knäskada tvingade honom till operation i vintras. Fram till skadan hann forwardsstjärnan med att göra 25 poäng (13+12) på 26 matcher.

Lindqvist har kontrakt med Färjestad nästa säsong men samtidigt har det funnits rykten om spel i utlandet för den Tre Kronor-meriterade 25-åringen.

Haft flera alternativ

Men nu väljer alltså Lindqvist att fullfölja sitt kontrakt med SHL-klubben.

– Kort och gott är det för att jag trivs fantastiskt bra i Karlstad och Färjestad som klubb. Allt som har med föreningen att göra, med spelare, tränare och ledare runtomkring. Sen är det klart att jag befinner mig i en situation där jag behöver lägga stor vikt på rehab i sommar med det medicinska teamet, säger han.

Hur konkret har intresse från andra klubbar varit?

– Självklart är det så att jag ha haft en hel del alternativ, annars hade det aldrig varit någon diskussion. Det har funnits alternativ som jag har valt att nobba för att stanna här, säger han.

Om det inte vore för knäskadan, hade du tänkt annorlunda då?

– Det är klart att det hade varit en helt annat situation. Om man ska sticka iväg på ett äventyr vill man ha bästa möjliga förutsättningar för att vara 100 procent. I och med min skada har jag inte det.

”Ligger i framkant”

Lindqvist berättar att förutsättningarna i Karlstad är de bästa för att han ska kunna komma tillbaka så fort som möjligt. I dagsläget håller han på att rehabilitera knäskadan för fullt med förhoppningen om att komma tillbaka i fullt slag när SHL-säsongen förväntas starta igen i höst.

– Alla undersökningar som har gjorts pekar på att jag ligger i framkant och jag har inte råkat ut för något bakslag än. Förhoppningsvis fortsätter det att gå bra framöver.

Hur långt fram är du i träningen?

– Jag kan inte ligga på latsidan. De andra har ju haft semester ett tag men för mig är det träning varje dag. Det är rehab och jag har börjat styrketräna igen för att bygga upp styrkan i benet. Det är en lång fas men jag kan cykla, köra cykelintervaller och sådana grejer. Jag kan köra på hårt., säger han.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM