Åklagare: Jag har inlett ett ärende

Av: Patrik Brenning

Publicerad:
Uppdaterad:

Utreder om Jakob Lilja begått ett brott

1 av 7

Jakob Lilja riskerar en längre avstängning från ishockeyn efter sitt överfall på Malmös Jens Olsson.

Nu har även chefsåklagare Ola Sjöstrand vid Malmö åklagarkammare öppnat ett ärenden mot 21-åringen.

– Jag har inte sett filmen men tittat på bilder och beslutat att inleda ett ärende, säger Ola Sjöstrand till Kvällsposten.

Jakob Lilja fick matchstraff för sin crosschecking i nacken på Malmös Jens Olsson. I natt visade Röglespelaren sin ånger i handling när han skickade en ursäkt till den skadade Malmöbacken:

Bad om ursäkt i sms

”Hej Jens! Jakob lilja här. Vill bara skicka o be om ursäkt. Min mening var verkligen inte o skada dig. Jag hoppas allt är bra o du kan spela snart igen. Återigen ber jag hemskt mycket om ursäkt!”

Lilja riskerar en längre avstängning från ishockeyn för tilltaget. Chefsåklagare Ola Sjöstrand vid Malmö åklagarkammare bekräftar nu att också de utreder om det finns någon brottsmisstanke mot ishockeyspelaren.

– Vi kommer kontrollera om polisen fått in någon brottsanmälan och inlett någon förundersökning, säger Ola Sjöstrand till Kvällsposten.

”Då får de titta på varenda match”

Rögles sportchef Anders Carlsson välkomnar inte chefåklagarens beslut.

– Ska de börja granska sånt här får de titta på varenda match och ta upp fall hela tiden. Vi har vårt regelverk att förhålla sig till och vi har Disciplinnämnden som är vår jury. Jag tycker att det borde skötas där, säger Carlsson till tidningen.

Publicerad: