Sylvegård vägrar grönt: ”Får inte för mamma”

avMattias Karlsson

Publicerad:

Hemma hos familjen Sylvegård är färgen grön förbjuden.

Emil Sylvegård vägrade ha grönt på sig som barn.

– Mamma blir rasande och skäller ut oss om vi har grönt på kläderna, säger han.

Skåne-derbyt mellan Malmö och Rögle har utvecklats till SHL:s hetaste rivalmöte.

Till matchen i Malmö arena på lördagseftermiddagen är alla 12 600 biljetterna slutsålda.

Allra mest brukar det hända kring Emil Sylvegård i matcherna.

För honom och hela familjen Sylvegård har grönklädda Rögle från Ängelholm alltid rört upp känslor.

– Vi barn har alltid vägrat att ha grönt på oss. Det har också förbjudits av mamma hemma – nu har hon tagit det förbudet vidare till våra flickvänner också, hon blir inte glad kan jag säga, säger Emil Sylvegård.

Engagerad hockeyfamilj

Pappa Patrik Sylvegård är sportchef och tidigare spelare i Malmö, lillebror Marcus Sylvegård gick från Malmö till Växjö inför den här säsongen, mellanbror Hampus Sylvegård är ungdomstränare och tidigare pojklagsmålvakt i Malmö och mamma Christel Sylvegård beskrivs som den allra mest temperamentsfulla och högljudda av dem alla.

– Det står alltid mer än tre poäng på spel mot Rögle, det är slutspelsstämning både på isen och läktarna. För oss spelare handlar det mer om att försöka lugna ner oss än att tagga till extra, säger Emil Sylvegård.

I säsongens båda derbyn hittills har mycket handlat om den 26-årige Malmö-forwarden som har retats, snackat och tacklat – senast fick en linjedomare brotta ner honom.

– När det är mycket känslor och kamp är jag som bäst. Jag älskar att grisa och köra, för det är vad jag är bra på som ishockeyspelare, säger Emil Sylvegård.

Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

”Mycket bråk”

Som född och uppvuxen i Malmö har han mött Rögle redan sedan tidig pojklagsålder.

– Den här rivaliteten är något jag varit med om sedan väldigt ung ålder, då blir det extra känsligt. Visst var det bråkiga matcher när vi var små också, det har hänt en del genom åren, säger Emil Sylvegård.

Ändå håller han med om att rivaliteten har blivit mer intensiv de senaste säsongerna.

– Båda lagen har gjort några bra säsonger och det har blivit ett ställningskrig mellan oss. På samma sätt som det var tidigare när båda spelade i hockeyallsvenskan och det var jämnt mellan lagen, säger Emil Sylvegård.

Roligast verkar han också tycka att det är att spela i den fullsatta arenan i Ängelholm.

– Det blir riktigt speciellt. De älskar verkligen inte mig och det tycker jag blir extra roligt, det är en hatkärlek, säger Emil Sylvegård.

Tvekar inte att spela

I andra omgången vann Rögle med 4–3 i Malmö och den 28 november vann Rögle med 4–3 efter övertid i Ängelholm.

Att Rögle skulle ha blivit ett topplag och att Malmö mer ett mittenlag vill Emil Sylvegård prata bort direkt.

– Vi startade inte serien bra, men nu har vi fyra raka segrar och har hittat spelet. De inledde serien riktigt starkt men har nu fallit tillbaka, jag tycker att det är två jämnstarka lag – det passar oss perfekt att möta dem inför en fullsatt hemmaarena nu, det är dags för oss, säger Emil Sylvegård.

I bortamatchen mot Linköping på annandag jul utgick Emil Sylvegård efter att ha brakat in i sargen, han följde också fredagens träning från sidan.

– Jag kommer att spela mot Rögle, den matchen missar jag inte. Jag är redo för spel, jag har varit vid sidan om för behandling och försiktighet bara, säger Emil Sylvegård.

Den här säsongen har Emil Sylvegård varit uttagen i Tre Kronor både till Karjala Cup och Channel One Cup.

Säsongens fjärde och sista match mellan Malmö och Rögle i SHL spelas i Ängelholm i den sista omgången torsdag den 12 mars.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM