Derek Roy

Tappade tvåmålsledning – vann ändå

Av: 

Johannes Hägglund

HOCKEY

LINKÖPING. På drygt fyra minuter i tredje perioden tappade Linköping 1–3 till 3–3.

Men tack vare två sena mål kunde LHC ändå ta tre poäng mot Färjestad.

– Starkt av oss att komma tillbaka och ta en seger efter att tappat till 3–3, säger LHC:s tränare Dan Tangnes till C More.

Vi är vana att se Jonas ”Monstret” Gustavsson stoppa puckar, men mot Färjestad bidrog LHC-målvakten även offensivt. Efter en mållös första period var det Gustavsson som låg bakom Linköpings ledningsmål. Han passade till Derek Roy på offensiv blålinje, som i sin tur hittade Nick Sörensen och han satte dit 1-0. Efter målet får Gustavsson beröm av Sörensen.

– Grym spelförståelse hos Jonas och sedan bra passning av Roy. Det var bara att lägga in pucken, säger Sörensen till C More.

Annars var det Gustavssons målvaktsspel som var i fokus i första perioden, för då fick han jobba hårt. LHC drog på sig många utvisningar (fyra stycken) och FBK fick även spela fem mot tre i över en minut, men skapade inte särskilt mycket.

– Tycker det funkade helt okej där. De skapade inte så mycket. De fick ta skott där vi ville att de skulle ta avslut, säger LHC-kaptenen Niklas Persson

Dick Axelsson var inte lika nöjd.

– Vi spelar runt lite för mycket. Klart vi ska göra mål på något powerplay. Nä, skärpning, säger Axelsson till C More.

Kvitterade

Färjestad kvitterade LHC:s ledning genom Marcus Nilsson, men i powerplay kunde sedan Andrew Gordon sätta 2-1 och än en gång var det Derek Roy som stod för passningen. LHC gick upp till 3-1 efter att Jimmy Andersson gjort mål i spel fyra mot fem. Men FBK gav inte upp.

På fyra minuter i tredje perioden gjorde laget två mål mål (Dick Axelsson och Jesse Virtanen). Men Färjestad fick ändå inte med sig någon poäng hem till Karlstad. Detta efter att Emil Sylvegård gjort 4–3 och sedan fastställde Derek Roy slutresultatet till 5–3 i öppet mål.

– Det var svettigt. Det böljande fram och tillbaka. Det borde vara värt entrépengen för de som var här och en del hoppade nog till hemma i soffan, säger LHC-tränaren Dan Tangnes.

– Starkt av oss att komma tillbaka och ta en seger efter att tappat till 3–3, säger Tangnes till C More.

Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYR N
Resultatservice
Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Derek Roy

Dick Axelsson

SHL Svenska hockeyligan

Ishockey

Linköpings HC

Färjestad BK

Dan Tangnes