Brynäs värvar OS-medaljör från konkurrenten

Poängdrottningen Lara Stalder lämnar Linköping för Brynäs.
Poängdrottningen Lara Stalder lämnar Linköping för Brynäs.

2014 var hon med det Schweiz som besegrade Sverige i bronsmatchen i OS.

Nu lämnar poängdrottningen Lara Stalder Linköping för Brynäs.

– Hon är fruktansvärt bra både på och utanför isen, säger Brynäs sportdirektör Andreas Dackell.

24-årige Lara Stalder har de senaste två säsongerna representerat SDHL-laget Linköpings HC. Totalt blev det 99 poäng på 54 matcher för klubben. Nu har hon presenterats av Brynäs IF och har skrivit på för två år med gävleborgslaget.

– Efter två år i Linköping ville jag testa något nytt. Brynäs hörde av sig och när jag frågade runt fick jag höra mycket bra om klubben. Hur de ville omstrukturera och starta upp på nytt. Det ska bli spännande att bli en del av Brynäs och jag tror verkligen att vi kan uppnå något med det här laget, säger hon till klubbens hemsida.

Skadefylld säsong

Den senaste säsongen kantades av skador vilket gjorde att hon endast spelade 18 matcher. Trots det hade hon ett av ligans bästa poängsnitt per match.

– Men nu har vi koll på det där och lägger det bakom oss. Jag är riktigt taggad på att komma till Brynäs. Jag ska njuta av att spela hockey och försöka spela så bra jag bara kan. Jag ska inte sätta för stor press på mig själv utan ta det dag till dag och bara älska hockey. Då brukar det gå bra, säger hon.

”Fruktansvärt bra”

Innan forwarden kom till Sverige spelade hon universitetshockey i Minnesota-Duluth och 2014 var hon med det schweziska landslag som besegrade Sverige i bronsmatchen i OS i Sotji.

– Det är en riktigt bra spelare vi får hit, igen. Lara är i toppen av Europa. Hon är fruktansvärt bra både på och utanför isen. Det känns riktigt roligt att vi kan knyta ytterligare en toppspelare av den här kalibern till oss i Brynäs IF, säger sportdirektör Andreas Dackell till hemsidan.

Förra veckan värvade Brynäs Michela Cava från Modo.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!