Nu hoppas vi att ni slutar sprida rykten, S

Slutreplik från Centerpartiet om Socialdemokraternas valkampanj

Detta är en debattartikel. Det är skribenten som står för åsikterna som förs fram i texten, inte Aftonbladet.

Publicerad 2018-08-22

Vi förstår att  Socialdemokraterna känner sig hotade av Centerpartiet, skriver debattörerna.

SLUTREPLIK. Vi som är ute och kampanjar för Centerpartiet i förorter till de stora städerna, i så kallade utsatta kvarter, har gång på gång fått återberättat för oss från väljare hur socialdemokratiska valarbetare påstått att vi i Centerpartiet skulle samarbeta med Sverigedemokraterna.

Centerpartiet har varit absolut glasklara med att vi aldrig kommer samarbeta eller förhandla med SD på något plan, vi ser SD som huvudmotståndare. Vi såg oss därför nödgade att gå ut med en debattartikel, för att få stopp på den falska ryktesspridningen.

Nu har vi fått något slags svar från två riksdagsledamöter i Stockholm. De erkänner rakt av att Centerpartiet har ”en tydlig inställning” mot SD. Bra. Då hoppas vi att ni och era kollegor runt omkring i Sverige stoppar era valarbetare från att säga något annat, så att båda sidor kan koncentrera sig på att lägga fram sina förslag.

Vi förstår att Socialdemokraterna känner sig hotade av att Centerpartiet nu ställer upp ett alternativ för att vända utsatta förorter. Vi ger konkreta lösningar där de boende vill ha svar.

Skolorna måste ha lärare och inte minst ledningar som håller högsta klass, annars måste vi byta när det inte fungerar. Om det är nödvändigt lämna över problemskolor till framgångsrika privata skolor, bundna till tydliga mål.

Även småbrott måste beivras och ungdomar med problem sökas upp. För det behövs en närvarande, trygghetsskapande polis.

Småföretagen måste få bättre lokaler och möjligheter. Boende i områdena måste också få chans att äga och investera i sin bostad. Vi måste blanda in villastråk och bostadsrätter i miljonprogramsområdena.

I sitt svar på vår artikel försöker Socialdemokraterna svartmåla detta alternativ.

De försöker påstå att människor skulle tvingas flytta med vår politik, fast det är precis motsatsen som är problemet idag: att fler människor måste vilja stanna kvar i de här förorterna, och inte så många vilja flytta vidare.

Socialdemokraterna menar att enda vägen är högre skatter och försöker framställa det som att deras politik fungerar idag. Men de som bor i dessa områden vet hur det förhåller sig i verkligheten. De vill ha förändring.

Abir Al-Sahlani, riksdagskandidat Stockholm (C)
Can Savran, partistyrelseledamot (C)
Martin Ådahl, riksdagskandidat Stockholm (C)


Häng med i debatten och kommentera artikeln
– gilla Aftonbladet Debatt på Facebook.

Artikeln är en replik. Läs hela debatten här