Kent Ekeroths Stureplansfylla

Kent Ekeroth kan aldrig bli justitieminister.

Brottsligheten inom Sverigedemokraterna är skrämmande hög. Av partiets 47 riksdagsledamöter är sju dömda för brott, för några dagar sedan var det Anders Forsberg som dömdes till ett års fängelse för grov förskingring. I samband med rättegången valde han att lämna alla sina politiska uppdrag.
Och nu har turen kommit till Kent Ekeroth.

I dag börjar rättegången där han står åtalad för ringa misshandel efter ett bråk utanför en nattklubb på Stureplan i Stockholm. Själv påstår Kent Ekeroth att han blev hotad till livet när han stod i kön utanför nattklubbsentrén. I polisförhören säger han att han slog i nödvärn.

Han var stupfull

Många vittnen menar dock att Kent Ekeroth var stupfull. När han nekades inträde försökte han först hävda diskriminering och när inte det gick försökte han helt enkelt muta sig in. Till slut gav han upp och när han passerade kön kunde en 21-åring inte behärska sig:
– Var det kul med järnrören?
Kent Ekeroth ska ha smällt till 21-åringen med sådan kraft att det ekade ut över Stureplan. Entrévärden på krogen har i polisförhör berättat att Ekeroth sedan backade undan med ett leende på läpparna.

Ingen justitieminister

En övervakningsfilm visar att det var Kent Ekeroth som gick till attack och i dag följer det rättsliga efterspelet. I väntan på rättegången har han avstått från sitt arbete i Justitieutskottet och det är väl det minsta man kan begära.

Det är märkligt att han fortfarande haft en politisk karriär efter den beramade järnrörsskandalen och diverse andra fylleäventyr runt om i Stockholm. Men det säger väl mer om Sverigedemokraterna som ända fram till Stureplansbråket valt att ha en aggressiv fylltratt som rättspolitisk talesperson och ledamot i Justitieutskottet.

Nu skärper partiledningen tonen. Om Kent Ekeroth döms kommer även han att åka ur riksdagen. Och det är klart, en sådan man kan ju aldrig bli justitieminister. Vem skulle ha förtroende för honom?