Underhållande magi med Brynolf & Ljung

Publicerad 2018-11-06

Brynolf & Ljung och ”Cirkeln”.

Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Cirkeln
Brynolf & Ljung i regi av Hans Marklund. Cirkus, Stockholm. Längd: Ca 90 minuter.

De förbryllar publiken. Med hjälp av publiken.
Det är många som vill låta sig luras när magikerna Peter Brynolf och Jonas Ljung ger sig ut på stor turné.
En show där slumpen verkar spela stor roll - men de lämnar inget åt slumpen.

Brynolf & Ljung har hittat en egen nisch som trollkarlar, och låter publik vara med i de flesta nummer. Publiken får tänka på djur, tänka på låtar, skriva ner önskade resmål eller drömvinster.
Och sedan förbluffas i olika grad när det visar sig att Brynolf & Ljung redan haft koll på det i förväg. Eller?
Duon är noga med att visa att de som kommer upp på scen är slumpvis utvalda. De är skickliga på att avleda och har en bra blandad show. En del nummer tar dock ganska lång tid, inte minst när de tar upp tiotalet personer på scen och låter dem utföra olika moment. Och det kanske är några nummer för mycket som egentligen bygger på samma idé. Att Brynolf & Ljung kan förutse vad som kommer att ske och har noterat det på något vis någonstans.
Men de har hittat på kul variationer. När de gör korttrick är det med publikens egna bankkort, körkort och annat som hittas i plånböckerna. När de får en mobiltelefon att försvinna och dyka upp på ett högst oväntat ställe blir det många tappade hakor på Cirkus.

Mellansnacket är proffsigt och man känner sig tryggt osäker i deras sällskap. De säger att publiken består av två sorter. De som vill lista ut hur tricken går till och de som vill förtrollas av magin. Brynolf & Ljungs ”Cirkel” har inslag som kan få även de mest skeptiska att förvånas.

ANNONS