Aftonbladet kan ta hem pris på Guldörat

Podcasten ”Springsteen gig för gig” är nominerad

Publicerad 2022-09-22

Aftonbladet har chansen att kamma hem ett pris på Guldörat.

Markus Larsson och Stefan Sundberg är nominerade i kategorin årets underhållning för podcasten ”Springsteen gig för gig”.

– Jag har skrivit om musik sedan bronsåldern och blir i stället nominerad för att prata, säger Markus Larsson.

I podcasten ”Springsteen gig för gig” leder Aftonbladets musikskribent Markus Larsson lyssnarna genom tre ikoniska Sverigespelningar med Bruce Springsteen.

Konserterna på Hovet 1981, Ullevi 1985 och Ullevi 2012 dissekeras och diskuteras med gäster som var på plats och såg bossen.

Nu har podden nominerats i kategorin årets underhållning på radio- och poddbranschens pris Guldörat.

– Mycket märkligt. Jag har skrivit om musik sedan bronsåldern och blir i stället nominerad för att prata. För en gammal Kiruna-bo är det helt knäppt. Men det är väldigt glädjande att musikjournalistik, som ibland verkar vara lika populärt som Liberalerna i vissa opinionsundersökningar, uppmärksammas, säger Markus Larsson.

Bakom producentspakarna har Stefan Sundberg suttit.

– Det är Stefan Sundberg och poddseriens eminenta gäster som ska hyllas här. Utan dem hade det blivit surströmming av allting, säger Markus Larsson.

Aftonbladets Markus Larsson.

Kärleken släpps helt lös

Stefan Sundberg säger att målet med podden var att ”svepa in den i den där galna och samtidigt underbara känslan som man får när man är ett RIKTIGT fan till ett band eller en artist”.

– Att kärleken till Bruce som artist, och inte minst hans musik, släpps helt lös i studion där Markus Larsson med gäster ger podden en värme och entusiasm som gör att man kan njuta av diskussionerna – även om man knappt hört Springsteen, säger han.

Galan äger rum den 20 oktober på Vasateatern i Stockholm.

ANNONS