Så kan TV4-bråket hota ”Bingolottos” uppesittarkväll: ”En pittmätning”

Tidigare vd:n: ”Kan vara dödsstöten för många små föreningar”

Publicerad 2019-12-18

”Bingolottos” uppesittarkväll kan vara hotad.

Om inte TV4 och Com Hem löser sin infekterade konflikt innan den 23 december kommer det att vara fortsatt släckt i rutan för Com Hems kunder som vill se uppesittarkvällen.

– Jag tror inte att någon av dem har råd med det, säger programledaren Rickard Olsson till Expressen.

I en vecka har TV4:s och C Mores sändningar för Com Hems 1,6 miljoner kunder varit släckta efter ett bråk om nya sändningsrättigheter.

Det råder en stor osäkerheten kring om TV4 och Com Hem kommer att lösa konflikten innan jul och ”Bingolottos” uppesittarkväll den 23 december.

Något som kan slå hårt mot föreningslivet.

”Kan vara dödsstöten”

TV4:s före detta vd och numera ”diversearbetare inom media”, Jan Scherman, skriver i en krönika i Dagens Media att försäljningen under jul och nyår är helt avgörande för det kommande årets verksamhet för många föreningar.

”Om lotteriförsäljningen inför uppesittarkvällen minskar på grund av osäkerhet om det blir svart i rutan så kan det vara dödsstöten för många små föreningar”, skriver han.

”Bingolotto”-programledaren Rickard Olsson säger till Expressen att det vore fruktansvärt om konflikten skulle förstöra för tittare.

– Det vore helt barockt om det inte löser det här innan uppesittarkvällen. Jag tror inte att någon av dem har råd med det, säger han.

”Pittmätning”

Rickard Olsson säger vidare att han sitter lugnt i båten än så länge och räknar med att konflikten kommer att lösa sig.

– Just nu är det mycket vapenskrammel. Man stresstestar varandra. Det är en pittmätning. Man får se vem som blöder mest, vem som blottar strupen i slutändan. Com Hem tappar kunder, TV4 tappar annonsintäkter. Båda blöder, säger han till Expressen.

Aftonbladet har sökt Rickard Olsson.

ANNONS