Mello-konkurrenterna Klara Hammarström och Liamoo gör OS-låten 2022

Aftonbladet avslöjar: Liamoo och Klara Hammarström släpper ”Guld, svett & tårar”

Uppdaterad 2022-02-26 | Publicerad 2022-01-20

De tävlar båda om segern i Melodifestivalen.

Men först ska Liamoo och Klara Hammarström heja fram andra svenskar till topplaceringar – med årets officiella svenska OS-låt.

– Jag sa ja direkt, hundra procent, det är ju nästan som att tävla i OS själv, säger Klara Hammarström och skrattar.

De tillhör båda favoriterna i Melodifestivalen.

Men innan de drabbar samman i den svenska uttagningen till Eurovision song contest ska Klara Hammarström, 21, och Liamoo, 24, ansvara för att heja fram alla våra OS-hopp till medaljer under vinter-OS i Peking.

Aftonbladet kan avslöja att de två artisterna fått i uppdrag att framföra Sveriges officiella OS-låt och på fredag släpps ”Guld, svett & tårar”.

– Den låter sportig och fräsch med mycket energi, det är precis det jag tycker behövs i en sportlåt och att göra det som en duett är väldigt kul, säger Liamoo.

Klara Hammarström: ”Drömt om OS”

För Klara Hammarström, som är tidigare tävlingsryttare och tävlat för landslaget, var det självklart att tacka ja när hon fick frågan.

– Det är så mycket mer än bara en låt. Det är kul att få vara en röst för våra idrottsmän. Jag har ju drömt om att tävla i OS själv och det här är nästan så nära man kan komma, fast inom musiken, säger hon.

Liamoo och Klara Hammarström tävlar mot varandra i Melodifestivalen – men gör årets svenska OS-låt tillsammans

Bakom låten står en bland annat en tredje Melodifestival-konkurrent, Sami, som också tävlar om segern i Mello med sin nyligen återförande grupp Medina. Sami har skrivit ”Guld, svett & tårar” tillsammans med ytterligare två hitmakare, Anderz Wrethov och Jimmy ”Joker” Thörnfeldt.

Wrethov ligger bland annat bakom ”Guld och gröna skogar” åt Hasse Andersson, ”Too late for love” åt John Lundvik och ”Voices” åt Tusse. Jimmy Joker, som också var med och skrev ”Voices”, har framför allt gjort sig ett låtskrivarnamn internationellt genom sitt arbete med artister som Pitbull, Jennifer Lopez och Enrique Iglesias.

Den officiella OS-låten ”Guld, svett & tårar” släpps på streamingtjänsterna fredag 20 januari, men därefter väntar Melodifestivalen.

Liamoo: ”Vill känna att jag gjorde det bra”

Liamoo tävlar med låten ”Bluffin” i den andra deltävlingen 12 februari och Klara Hammarström tävlar med ”Run to the hills” i fjärde deltävlingen 26 februari.

– Vi går in väldigt seriöst båda två i Mello och är tävlingsinriktade, men det är svenska folket som avgör, så jag känner inte att jag tävlar mot Liam eller de andra artisterna, det är mer mot svenska folkets röster, säger Klara Hammarström.

– Jag går inte in i tävlingen för att slå ut nån, jag vill bara göra det bättre än jag gjorde sist. Jag vill kunna titta på reprisen och känna att det här gjorde jag bra, för det har jag inte känt att jag har gjort än, så det är vad jag strävar efter nu när det är tredje gången, säger Liamoo.

ANNONS