Kidnappad korvgubbe chockade juryn

Fick ha ögonbindel på väg till Mannerström

Publicerad 2017-01-12

Michael Werner hade precis somnat efter en stor bröllopsfest.
Plötsligt blev han kidnappad av vännerna – som körde honom till en audition för ”Sveriges Mästerkock”.
– Jag fattade ingenting. Det var en chockupplevelse, säger han till Nöjesbladet.

När Michael Werner, 37, var på sin bästa kompis bröllop i Halmstad och festade till det ordentligt hann han knappt gå och lägga sig innan han stod öga mot öga med stjärnkocken Leif Mannerström och de andra jurykollegorna, Markus Aujalay och Mischa Billing, i ”Sveriges Mästerkock”.

Hans svåger, syster och vän hade planerat en kidnappning för att få Michael Werner att medverka på tv-programmets audition i Göteborg.
– Jag var på efterfest till klockan åtta på morgonen. Och de kom runt tio. De försökte ju hinta om att jag skulle ta det lite lugnt under kvällen. Men jag fattade ju inte varför de ville det. Det struntade ju jag i. Det var ju min bästa kompis som gifte sig, säger han till Nöjesbladet.

”En chockupplevelse”

Michael tvingades lämna sin bil i Halmstad och följa med vännerna till Göteborg. På sig fick han ha en ögonbindel och solglasögon.

– De hade med sig mitt pass. Jag trodde att jag skulle åka till London. Det var bara en känsla jag fick. Att vi skulle på weekend. De började snacka om bungyjump, men det är ju de som är rädda för att göra såna grejer, tänkte jag.

Det blev ingen Londonresa eller bungyjump. Istället leddes Michael in till audition. Vännerna hade inhandlat massvis med ingredienser som låg framför honom på ett bord.
– När de drar av mig ögonbindeln står jag framför kamerorna. Jag fattade ingenting. Det var en chockupplevelse.

”Hemligt recept”

Efter två minuters eftertanke valde Michael att laga hälleflundra med potatismos, tryffelsås och sidfläsk.
– Jag var ju inte jättenöjd. Men samtidigt kände jag att det är klart att jag måste göra det här nu. De hade ju planerat i månader så det var bara att gilla läget.

Michael driver den välkända korvkiosken ”Lasse på Heden”. Receptet till potatismoset han bjöd juryn på är kioskens egna.
– Det är lika hemligt som coca cola. Det är ett hemligt recept som bara jag kan. Det fick jag ärva från den förra ägaren.

Var du nervös framför juryn?
– Inte så. Men det kan nog bero på att jag kanske inte var helt nykter, haha. Jag hade sovit två timmar.

”En crazy restaurang”

Och visst gick det hemliga receptet hem. Juryn hyllade unisont Michaels matlagning.
– Det här är en av de godaste rätterna vi serverat idag, säger Leif Mannerström i programmet.
– Man känner ju att du kan laga mat. Herregud, du snor ju ihop det där bara från ingenstans, säger Marcus Aujalay.

Michael var inte speciellt orolig, trots att många av de andra som sökte hunnit öva betydligt mer på sina maträtter.
– Jag trodde nog att det skulle gå ganska bra. Men de flesta andra hade ju övat. Vissa hade ju gjort sin rätt 50 gånger. Så på så sätt var det ju ganska dåliga odds. Men jag kände att jag väl ändå är ganska bra på att laga mat.

Är planen att sälja kiosken och ge dig in i finköken?
– Jag har tänkt att ha kvar ”Lasse på heden”. Jag har hållit på så pass länge så de som jobbar klarar ju det själv. Jag har alltid älskat att laga mat så en liten dröm vore att köra igång någon form av fine dining eller någon crazy restaurang, säger han.

ANNONS