Desirée Nilsson lämnar ”Farmen” – sjukdomen förvärrades av ångest

Bara några dagar efter storbondens tårfyllda farväl

Publicerad 2024-01-18

Det blev för mycket.

I kvällens avsnitt hoppar Desirée Nilsson av ”Farmen”.

– Jag fick blåmärken och sår på grund av ångest och stress, säger hon.

Med tårar i ögonen berättar Desirée Nilsson, 29, under torsdagens avsnitt att hon väljer att lämna ”Farmen”.

– Jag tänkte att jag kunde hålla ut ett tag till, men min kropp gör jätteont så jag måste åka hem idag. Det kommer bara bli värre, sa den före detta bloggdrottningen framför de andra deltagarna.

Bara några dagar tidigare valde storbonden Per Eriksson även han att lämna programmet självmant.

– Jag pallar det inte psykiskt, sa storbonden i ”Farmen”.

Anledningen som presenteras i programmet till varför Desirée Nilsson lämnar är att hon lider av sjukdomarna artrit och psoriasis, som förvärrats under programmets gång.

Båda sjukdomarna kan bli värre av stress.

Desirée Nilsson.

Skitsnack och drama skapade ångest

När Aftonbladet når Desirée Nilsson berättar hon hur symptomen började komma redan under första bussturen med de andra deltagarna på väg mot ”Farmen”.

Efter några dagar blev det värre.

– Jag fick ont i kroppen, blåmärken och sår. Det blir så när jag blir stressad och har mycket ångest, mitt immunförsvar går ner i botten direkt, säger hon och fortsätter:

– Det är så mycket som inte syns framför kamerorna. Jag upplevde direkt att det blev för grupperat och att det var otroligt mycket skitsnack. Det var dryga kommentarer och småhugg hela tiden. Eftersom jag själv blev mobbad under min uppväxt så mår jag ofta väldigt dåligt i såna miljöer. Allt drama och skitsnack gjorde att jag fick jättemycket ångest, som visade sig i kroppsliga symptom, säger Desirée Nilsson.

Desirée Nilsson.

TV4 skriver till Aftonbladet att de alltid försöker förhindra att deltagare ska må dåligt.

"Vi pratar med alla deltagare hela tiden, särskilt om det upplevs som att det finns problem i gruppen. Vi agerar alltid så fort vi ser, eller misstänker, att någon känner sig utanför eller inte mår bra. Det sker genom samtal i grupp och på individnivå”, skriver Joel Bendrik, exekutiv producent för Farmen

Ville komma bort från Stockholm

Vistelsen på ”Farmen” var tänkt att bli en paus från vad Desirée Nilsson uttrycker ”all skit i Stockholm”.

– Jag gick inte alls in i programmet med några tankar på att spela ett spel, och upplevde att jag försökte vara neutral så mycket som möjligt.

Att komma hem igen var till en början en lättnad.

– Först var det superskönt att vara hemma, men sen la min kropp ner. Min psoriasis blev värre och det enda jag kunde göra var att sova och hoppas att det skulle bli bättre, berättar hon.

ANNONS