”Läkarna vet inte varför jag kollapsade”

Uppdaterad 2016-10-11 | Publicerad 2016-10-10

Gör nu comeback efter att ha vilat i en månad

Det har gått sex veckor sedan Björn Skifs kollapsade efter sitt uppträdande på Skansen.

Under måndagen gjorde han en efterlängtad comeback på scenen.

– Jag har vilat nu i en månad och nu mår jag bra, säger han till TV4 Nyheterna.

Under gårdagen gjorde Björn Skifs, 69, comeback på scenen igen efter kollapsen för sex veckor sedan. Det var bara timmar efter uppträdandet på Skansen, som han gjorde med artistkollegan Tommy Körberg, som han föll ihop i sitt hem. Han fick snabbt föras till sjukhus och vårdades där under en veckas tid. Varken Björn eller läkarna vet vad kollapsen kan ha berott på.

– Jag fick ett blodtrycksfall kan man säga. Jag ramlade omkull, slog mig ordentligt, fick hjärnskakning och låg på sjukhus i en vecka, säger han till TV4 Nyheterna.

Ostadigt blodtryck

Han berättar att han lider av ett ostadigt blodtryck, men att det även kan ha berott på en viss anspänning och att man efter en show slappnar av. Vad det var som orsakade kollapsen är alltså fortfarande oklart.

– Jag vet inte, läkarna vet inte heller. Jag har vilat nu i en månad och nu mår jag bra. Jag är igång igen och det känns jätteskönt.

Ny föreställning

Det är premiären för föreställningen ”Lite nu och då” som får Björn Skifs att ställa sig på scenen igen, första gången efter kollapsen. Enligt honom skiljer den sig från de saker som han tidigare gjort. Till TV4 säger han att publiken kommer att får lära känna honom på ett annat sätt och komma honom närmare.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln