Stjärnorna hyllar skådespelaren John Hurt

Kultregissören: ”Han var verkligen en storslagen talang”

1 av 2
NÖJE

Skådespelaren John Hurt känd från bland annat sina roller i storfilmer som ”Alien” och ”Harry Potter” har gått bort, han blev 77 år gammal. Nu hyllas han av skådespelarkollegor världen över.

Skådespelaren John Hurt har dött efter att han kämpat mot cancer i buksportskörteln sedan flera år tillbaka. Han blev 77 år gammal. John Hurt har setts i ett flertal betydelsefulla roller, Bland annart oscarsnominerades han för sin rolltolkning i filmen ”Elefantmannen” från 1980. Han har även setts i andra storfilmer som ”Alien” och som trollstavsmakaren Ollivander i filmserien om ”Harry Potter”. 2015 adlades han för sina prestationer inom filmen.

Hyllas av kollegor

Nu hyllas han av människor och kollegor världen över, Chris Evans, kanske mest känd för sin roll som Captain America skriver på Twitter att ”John Hurt var en av de mest kraftfulla och givande och äkta skådespelare jag arbetat med, en fantastiskt människa, du kommer att vara saknad.”

”Glee”-skådespelaren Darren Criss skriver att ”John Hurt var alltid på min lista över skådespelare som jag ville vara mer lik, och det kommer han att fortsätta att vara, han gjorde ett fantastiskt jobb och hade en fenomenal karriär”.

Jamie Bell som slog igenom i succéfilmen ”Billy Ellliot” och som bland annat har spelat roller som ”Tintin” i Steven Spielbergs filmatesering skriver att ”Jag kommer alltid uppskatta de minnen jag har av den ojämförliga John Hurt. En briljant skådespelare och en vacker själ”.

Kultregissören Mel Brooks tar även han till sociala medier för att skicka en sista hälsning till kollegan, han skriver: ”Det var hemskt ledsamt att höra att John Hurt har gått bort, han var verkligen en storslagen talang”.

Elijah Wood, mest känd för sin roll i den episka fantasytriologin ”Sagan om härskarringen” skirver även han om sin bortgågna kollega: ”Jag blev väldigt ledsen när jag hörde om John Hurts bortgång, det var en stor ära att ha sett dig i arbete sir”.

John Hurt lämnar efter sig hustrun Anwen Rees-Myers.