Let’s dance

Carola Häggkvist om ”Let’s dance”: Lite annat än vad jag trodde

Sångerskan berättar om kampen

Av: 

Stina Dahlgren

NÖJE

Carola Häggkvists medverkan i ”Let’s dance” blev inte som hon hade tänkt sig.

Både psyket och kroppen har tagit rejält med stryk efter flera månaders intensiv träning.

– Jag vänder ut och in på mig själv i allt det här, säger sångerskan.

Att vara med i ”Let’s dance” är påfrestande både fysiskt och psykiskt, något som artisten Carola Häggkvist, 54, har fått erfara. I flera veckor har hon och danspartnern Tobias Karlsson, 43, tränat flera timmar om dagen, och nu börjar det tära ordentligt på sångerskan.

– Mina vänner som känner mig kommer med uppmuntrande ord när de förstår att ”tusan nu är det nog riktigt tufft mentalt för henne”, och det är det. Kroppen reagerar också för vi har ingen återhämtning utan det bara går och går och går, säger Carola.

”Tobbe bromsa lite nu”

Hon försöker att alltid ha söndagar som sin vilodag, men efter många intensiva träningsdagar räcker inte en dags vila för återhämtning. Dessutom blir måndagarna desto stressigare då Carola istället måste ta ikapp det hon missat av träningen.

– Jag brukar lära mig ganska fort och det vet Tobbe då. Han ser att jag lär mig snabbt och då vill han få in så mycket som möjligt, och då får jag ibland säga ”Tobbe bromsa lite nu, tänk på att jag ska fylla 55”, säger Carola.

Carola Häggkvist med sin danspartner Tobias Karlsson i ”Let’s dance”.

Bor med dottern Zoe på hotell

Under hela säsongen har hon och dottern Zoe Häggkvist, 12, bott på ett hotell nära danslokalerna. Carola tycker att det är skönt att ha både dottern och sitt tillfälliga boende nära, men säger samtidigt att det tar väldigt mycket energi att inte bo i sitt eget hem.

– Jag är ensamstående mamma och det är många bitar som jag ska klara av. Jag vänder ut och in på mig själv i allt det här och alla synkar och allt. Jag har heller ingen ny kärlek som får mig att få fjärilar i magen och energi.

Ångrar du att du ställde upp i ”Let’s dance”?

– Eh… njae, nä. Jag blir glad när folk tycker att man är härlig och bjuder på sig själv, men det kanske var lite annat än vad jag trodde.

Vad var det som inte blev som du hade tänkt dig?

– Det vill jag inte gå in på, men jag är med i leken och jag kör på och jag gör så gott jag kan i det här.

Carola Häggkvist.

Får energi av hyllningarna

Trots att Carola går igenom en slitsam period påpekar sångerskan ändå att det funnits många härliga och roliga stunder med ”Let’s dance”. Framför allt får hon energi av alla fina ord hon får av helt okända människor på stan.

– Det är tjejer som stoppar mig när jag går utanför hotellet eller ur bilen och säger “gud, vad duktig du är” eller ”jag hejar på dig” och det är det jag tycker är så kul. Men jag hade velat vara bättre och jag hade velat ha mer energi, säger Carola Häggkvist.

”Let’s dance” sänds på TV4 och på TV4 play lördagar 20.00.

ANNONS

Muminmuggen ABC finns nu äntligen i lager! Du beställer den hos Cervera.

Extern länk från Cervera

Köp här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Keyyo i tårar – åker ut ur ”Let’s dance” efter skadeveckan

ÄMNEN I ARTIKELN

Let’s dance

Carola Häggkvist