Prinsessan Madeleine ställer in sina uppdrag

1 av 2 | Foto: STÄLLER IN Prinsessan Madeleine kommer inte delta i de tre lysningarna för Victoria och Daniel.
NÖJE

Prinsessan Madeleine kommer inte att delta i någon av de tre lysningarna för kronprinsessan Victoria och Daniel Westling.

Inte heller deltar hon vid några av sina angivna offentliga framträdanden i juni.

– Prinsessan Madeleine har inga offentliga uppdrag innan bröllopet, säger hovets informationssekreterare Ulrika Näsholm.

Från att ha haft ett gediget schema under slutet av maj och början av juni så har nu prinsessan Madeleines kalender nästan helt rensats från offentliga uppdrag. Den 31 maj skulle Madeleine ha deltagit vid lysningen för storasyster Victoria och Daniel Westling i Slottskyrkan. Det är nu raderat tillsammans med den efterföljande mottagningen på Kungliga slottet. Inte heller de privata lysningsmottagningarna endast för inbjudna gäster den 1 juni eller 3 juni på slottet finns längre med i kalendern.

Är i Miami

Efter den uppbrutna förlovningen med Jonas Bergström den 24 april har Madeleine valt att tillbringa så lite tid i Sverige som möjligt. Hon reste då till New York, där hon skulle ha deltagit vid Sweden week i Seattle. I början av maj ställde hon in det uppdraget.

– Efter allt som har varit så väljer prinsessan att under en tid framöver avstå från alla offentliga framträdanden. Hon behöver personlig tid och lugn och ro, sa Nina Eldh till Aftonbladet då.

Madeleine befinner sig för närvarande i Miami. Aftonbladet var sent i går kväll i kontakt med hovets informationschef Nina Eldh. Då ville hon inte uttala sig om Madeleine skulle ställa in sina offentliga uppdrag.

– Jag har inga kommentarer till någonting, säger hon.

I dag uppger hovet däremot att prinsessan Madeleine aldrig har haft några inplanerade uppdrag.

– Som vi har sagt tidigare så har prinsessan Madeleine inga offentliga uppdrag innan bröllopet, säger Ulrika Näsholm.

Men kronprinsessans lysning då? Varför väljer hon att inte komma på den?

– Jag har inga kommentarer till det.

Inget nationaldagsfirande

Den 1 juni stod även en utdelning av litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne på schemat. Även det traditionella nationaldagsfirandet på Skansen med hela kungafamiljen är inställt. I år sågs den invigningen som extra speciell eftersom den var startskottet för hela Stockholm stads kärleksfestival ”Love Stockholm 2010”.

De enda uppdrag som står kvar i prinsessan Madeleines kalender är Victoria och Daniels bröllop den 19 juni och en hyllning av tronföljarvalet i Örebro den 21 augusti.

ARTIKELN HANDLAR OM