Polis sköt hund i huvudet – får sparken

avClaes Olsson

En amerikansk polis sköt en skällande chihuahua i ansiktet. Incidenten fångades på film och nu har polisen fått sparken.

Hunden Reeses ser ut att klara sig.

En video som visar hur en polis i amerikanska delstaten Arkansas skjuter en hund delades på sociala medier för en knapp vecka sedan. Polismannen ska ha åkt ut på ett ärende gällande en ”störande hund”. När en husägare inte ville följa med ut till vägen hotade polisen med att skjuta den hemlösa hunden som då fanns på tomten, rapporterar NBC.

”Om hunden blir aggressiv kommer jag att skjuta den”, säger polisen i videon strax innan han avlossar ett skott.

1 av 3 | Foto: Facebook
Den skadade hunden ligger på marken.

Förlorar jobbet

Skottet träffade den skällande hunden, en chihuahua vid namn Reeses, i ansiktet. Nu meddelar polisstationen att polisen har ”befriats från sina arbetsuppgifter”.

”Jag menar att det fanns många andra sätt att mildra situationen”, skriver polischefen Tim Ryals på Facebook i ett inlägg där han meddelade den anställdes avgång.

Stort stöd räddar hunden

Trots ett skott i ansiktet ser den lilla hunden ut att klara sig bra. Husägaren trodde att Reeses var död men kunde senare hitta henne i ett skjul där hon sökt skydd. Nu har man startat en insamling för att bekosta veterinär. På bara tre dagar har motsvarande 169 000 kronor samlats in för att hjälpa chihuahuan – som på bara några dagar visat stora framsteg.

ARTIKELN HANDLAR OM

Hundar

Arkansas