Gör oemotståndliga tryfflar

Perfekt till efterrätt

Avsluta nyårsmiddagen med vackert julgodis. En mjuk snövit tryffel med balsamvinäger är en glittrande tjusig avslutning på en perfekt middag. Ställ fram ett vackert fat på bordet, sedan är det bara att njuta och vänta på tolvslaget.

Foto: Coop

Tryffel är gott, vackert, elegant, exklusivt – och jättelätt att laga till. Skapa din egen pralin på professionellt vis med grädde, fin vit choklad, smör och balsamvinäger. Tillsätt din favoritsprit som extra krydda. Rom, Cointreau eller Minttu blir gott.

Enkelt och snabbt

Börja med att koka upp grädden, rör sedan ner choklad, smör och balsamvinäger. Häll den vita massan i en form. Laga köttbullar, eller hitta på julrim till klapparna, medan tryffeln stelnar i kylen. När du sedan tar ut den är det lätt att forma små kulor.

Festligt med olika färger

Roliga variationer får du, om du rullar tryfflarna i olika förger. Kokosflingor för snöeffekt, rosa strössel för gulligt flickiga, röda för extra julkänsla, eller varför inte små silverkulor så de blir riktigt glittriga! Kulorna bör förvaras kallt – är kylen full så ställ dem utanför dörren.

Coop

ARTIKELN HANDLAR OM

Julen 2008

Jul

Julmat