Elizabeth Warren

Prestigetidning stödjer Warren och Klobuchar

Av: 

TT

NYHETER

De anses vara bäst lämpade att förverkliga nya idéer och säkerställa stabilitet i USA. Massachusettssenatorn Elizabeth Warren och Minnesotasenatorn Amy Klobuchar, båda demokratiska presidentaspiranter, får The New York Times ledarredaktions stöd för sina kandidaturer.

Den ansedda tidningen har den senaste månaden genomfört långa intervjuer med nio av Demokraternas presidentaspiranter och brutit med traditionen genom att ställa sig bakom två demokrater. Den tidigare vicepresidenten Joe Biden, som leder i de sammanställningar av aktuella opinionsmätningar som oberoende Real Clear Politics gör, avfärdas med orden att han enbart kommer att upprätthålla ett status quo.

I de nationella opinionsmätningarna ligger Warren, som anses representera partiets mer liberala vänsterfalang, på tredje plats med ett stöd på 14,8 procent. Klobuchar, som är mer politiskt mittenorienterad, har ett stöd på 3 procent. I de viktiga primärvalsdelstaterna Iowa och New Hampshire är Klobuchar stöd några procentenheter högre, i båda staterna ligger hon på femte plats. Warren ligger fyra respektive trea i Iowa och New Hampshire med opinionssiffror på cirka 16 procent.

Premiärvalssäsongen drar i gång med nomineringsmöten i Iowa den 3 februari. New Hampshire håller landets första primärval den 11 februari.

Publisert:

LÄS VIDARE

Nya bevis mot Trump – men spelar det någon roll?

ÄMNEN I ARTIKELN

Elizabeth Warren

Amy Klobuchar

The New York Times

Amerikansk politik