Jag kan inte skaka av mig känslan av att Jordan B Peterson har rätt om Putin

Jordan B Peterson menar att vi ska ge Putin allt han vill ha för att undvika att han skickar en kärnvapenmissil mot London.

Mitt ex och Jordan B Peterson liknar varandra på flera sätt. Till exempel är de ganska ”beta”, om ni fattar vad jag menar. Alltså att man känner att man skulle kunna ta dem i en strid på liv och död, samt i Monopol. Tills de blir arga! För då förvandlas de plötsligt till något jävligt alfa. Varpå man blir väldigt rädd och börjar ifrågasätta sin ståndpunkt.
Båda är korta, utom Peterson då, som är 187 centimeter, men han känns kort, i alla fall på tv. Har aldrig sett honom AFK. Ni som vet ni vet. 

De har båda en underlig relation till sin dotter. Den ena har en tokig dotter som han tror är normal och den andra har en normal dotter som hon tror är tokig. Båda har rätt.

De är akademiker. Han är professor emeritus i psykologi och klinisk psykologi vid Harvard och University of Toronto och hon läste teatervetenskap vid Lund i två terminer, samt kommunikativ svenska på Malmö högskola. Lämnade dock aldrig in B-uppsatsen i teatervetenskap. Men vem gjorde det.

 

En av dem tror inte på klimatförändringarna och en tror på dem men tycker att det vore himla skönt om det visade sig att klimatförändringarna var en lögn. 

Men framför allt har de dessa två saker gemensamt:

  1. Dom är otroligt böliga. Båda brister ut i gråt för det minsta lilla. Hon för att barn dör i cancer och för att Andy i Toy Story 3, som är på väg till college, leker med Woody en sista gång innan han lämnar över sina leksaker till grannflickan. Han för att det är så synd om alla killar som inte får knulla.
  2. Båda är övertygade om att vi är på väg mot både ett tredje världskrig och ett kärnvapenkrig.

För det mesta har jag tagit allt de säger med en nypa salt, med en nypa salt menar jag att något en total galning säger inte är något man behöver bry sig om. MEN! Men, men, men, men, men nu räcker det med men.

 

Jag kan inte skaka av mig känslan av att de kanske har rätt. 

Jordan B Peterson menar att vi ska ge Putin allt han vill ha för att undvika att han skickar en kärnvapenmissil mot London. Att bara den matbrist kriget i Ukraina ger upphov till kommer att kosta 100-tals miljoner människors liv. Är det då inte bättre att ge vika för den ryska härskaren? 

En härskare med bitch-tits, min anmärkning. Jag tar upp det här trots att jag själv har det då jag irriterat mig över att ingen annan nämnt det faktum att Putin har chipstuttar.

Tillbaka till ämnet. Är det värt att provocera ryssen om det leder till allas vår död eller i alla fall massa människors död? Problemet blir ju att övertyga ukrainarna om att offra sig för vår skull. 

 

Kanske kan en lösning vara att vi ber alla dagis- och skolbarn att skicka teckningar till alla i Ukraina och ber dem att ge upp, så att åtminstone vi här slipper lida. Det skulle kunna funka men hänger på hur gulligt våra barn kan uttrycka sig i text och bild. 

Nej, jag vet inte vem som har rätt eller vad som är rätt. Det enda faktum jag håller fast vid för att stilla min själs oro är att jag vet att en av de här två inte har pensionssparat. Och därmed möjligtvis bara hoppas på kärnvapenapokalypsen så att hen ska slippa möta en framtid som fattigpensionär. 


Följ ämnen i artikeln