Har Erik Hamrén någon som helst gräns?

Att vissa aldrig lär sig. Att vissa aldrig förstår någonting. Man kan tycka en hel del som Erik Hamréns ledaregenskaper och Pia Sundhages okonventionella stil som förbundskapten, men det minsta vi kan begära är att dessa två vuxna människor som omringas av PR-folk ska förstå vad som väntar när de sätter sina fötter i Almedalen som smutsats ner av nazister under ett valår knappt tolv timmar efter SD-ledaren Jimmie Åkessons aggressiva och provokativa tal. Att dyka upp som två naiva tonåringar och inte förstå sitt värde som symboler i ett nytt Sverige är faktiskt inte acceptabelt.

Men nu är det som det är och bilden på Hamrén och Sundhage kommer under en lång tid framåt användas av rasisterna i sina ständiga försök att normaliseras och smyga in i värmen. Pia Sundhage bad genast om ursäkt och förklarade att hon ärligt talat inte visste vilka hon fotade sig med. Jag accepterar hennes förklaring, men undrar samtidigt om hon aldrig läser några nyheter eller om hon saknar medarbetare som fyller i kunskapsluckorna innan hon kliver in i ormträsket som är Visby just nu.

Hamrén verkar vara en helt annan historia. Han säger sig vara ledsen över att SDU utnyttjat honom i en politisk kampanj, men menar samtidigt att han inte frågar vilka politiska åsikter en person stöder när hen frågar om en gemensam bild.

Det hade varit ett helt okej svar om nu Hamrén hade varit en helt vanlig privatperson och inte den mest kända ledarrepresentanten för en av Sveriges största rörelser.

Nu undrar jag förstås vilka fler Erik Hamrén kan tänka sig att fotas med. Svenskarnas Partis ledare Stefan Jacobsson är på plats. Kanske kan hans polare som misstänks ha misshandlat och knivhuggit feminister i Malmö ställa upp på en gruppbild.

Svenska motståndsrörelsen sägs vara på plats. Några av deras företrädare sitter inne efter attacken i Kärrtorp, men det finns säkert andra som kan ta en lagbild. Har Erik Hamrén någon som helst gräns?

Följ ämnen i artikeln