Att leva som en kung – det gör många män

I boken den ”Motvilliga monarken” påstås att kungen haft en massa älskarinnor och att han blivit serverad kvinnor på bästa rockstjärnemanér.

De rykten som i åratal cirkulerat påstås nu vara bekräftade, en kriminell hotar till och med att lägga ut rörligt bildbevis på nätet.

Fast personligen har jag svårt att piska upp någon form av indignation, om nu det hela stämmer.

Att medelålders män med mycket pengar festar och umgås med unga kvinnor är ju inte direkt en nyhet och fenomenet finns överallt, även inom näringsliv och media.

När någon har makt, pengar och kändisskap dyker det alltid upp groupies i form av svassande karriärister som söker fördelar och kontakter, eller kvinnor som söker bekräftelse genom att umgås med de kända och inflytelserika.

Det är ingen vacker syn, varken fjäsket eller hur männen rättfärdigar sitt beteende inför varandra.

Likväl är det något som pågått sedan civilisationens gryning, och det kommer fortgå så länge det finns människor som är villiga att spela med.

Ändå är det svårt att förstå att unga kvinnor låter sig utnyttjas. Om en

inbjudan innebär att man ska

dyka upp till kaffet likt en lättklädd, dansande björn, så borde man rimligtvis kunna räkna ut vad det handlar om, och tacka nej.

Det handlar trots allt inte enbart om att bli bjuden på drinkar utan också om självrespekt, för det enda som gills är det man åstadkommer själv och ingen karriär är värd en utsåld heder.

Nej, betydligt mer upprörande är uppgifterna om att Säpo har tvingat till sig bilder på kungen. Påståendena om kungen har haft kontakter med undre världen är ännu allvarligare.

Och blev verkligen insatsstyrkan stoppad av Säpo när de skulle göra ett tillslag på en svartklubb eftersom kungen befann sig i lokalen?

I så fall handlar det inte längre om överklassisk trånsjuka utan om något betydligt värre.

Förhoppningsvis kommer det att grävas mer i detta.

För om landets monark har skyddats från skandaler av polismakten så vill i alla fall inte jag sponsra kungaverksamheten med mina skattepengar längre.

Rätt ska vara rätt, även för en kung.

Följ ämnen i artikeln