Lena Mellin: Är han bara dum eller överskattar han grovt sin betydelse?

SSU:s ordförande åker taxi från Sälen till Stockholm för nära 8 000 kronor för ett viktigt möte.

Är han dum? Flyter han ovanpå? Eller har han helt enkelt svårt med prioriteringarna? Man vet inte.

Det finns nyanser här i livet. Och en av dem säger att en 26-årig ordförande i SSU knappast kan ha så viktiga möten att han måste ta taxi för 7 900 kronor för skattebetalarnas och medlemmarnas pengar. I synnerhet inte som sammankomsterna tycks vara planerade i god ordning.

Gör man det är man antingen dum. Eller så överskattar man sin egen betydelse å det grövsta. Eller också behöver man hjälp med att sortera mellan stort och smått.

Philip Botström, ordförande i Socialdemokraternas ungdomsförbund SSU sedan 2015, deltog i en tio minuter lång programpunkt på Folk och försvars rikskonferens i Sälen i söndags. Mellan klockan 16.30 och 16.40 mötte han sin motsvarighet i Liberala ungdomsförbundet, Luf, Joar Forsell under den intresseväckande rubriken ”Perspektiv”.

När programpunkten var avklarad hade dagens andra och sista buss från Sälens högfjällshotell till Stockholm gått. Alltså tog Botström taxi tillbaka till storstan. På måndagen väntade ett viktigt möte, SSU-ordföranden har mycket av vikt och tyngd att stå i.

När det visade sig att taxi var det transportmedel som stod till buds för Botström skulle han kunnat göra en av tre saker. Struntat i mötet. Skickat någon annan. Eller helt enkelt ställa in de tio minutrarna i Sälen. Arrangörerna hade knappast gråtit blod. Garanterat inte deltagarna heller.

Nåväl. Den unge ordföranden har nu gjort sig ett namn. Ingen kommer att glömma honom. Men tyvärr inte på grund av att han visat prov på gott omdöme. Utan för det rakt motsatta.