Tv-intervjun med Madde och Chris var ett helvete

Stjärnkocken Jamie Olivier, prinsessan Madeleine, Fredrik Skavlan, världsartisten Adele och herr Chris i Skavlan i SVT.

Wow, Fredrik Skavlan har Chris och Madeleine som gäster. Klart man vill kolla. Skavlan frågar omedelbart Chris hur det går med svenskan och Chris svarar att han har lärt sig litegrann. Publiken exploderar av skratt. Jag blir ­lite tagen på sängen av denna kraftiga reaktion. Är det nåt jag missat? Skavlan frågar om Chris förstår när man pratar svenska med honom, och han svarar att han förstår det mesta. Publiken fnissar. Jag blir alltmer orolig i kroppen. Varför fnissar de? Artisten Adele, som också är gäst, frågar paret hur de träffades: ”Hur kunde du träffa en prinsessa? Var träffades ni?” Ingen av dem kan svara, för publiken har åter­igen exploderat av skratt. Hela publiken är i extas ­efter denna fråga.

Jag tänker: vad fan är det som pågår?

Skavlan vill byta ämne, så han bryter in och frågar hur Chris är som person. Chris svarar: ”Jag har ett temperament, det är hemskt.”

Publiken skrattar nu så ­hysteriskt att det inte går att höra sina egna tankar. De skrattar som om de aldrig hört någon levande männi­ska säga något roligare i världshistorien. De skrattar för liv och död, för kung och fosterland, de skrattar tarmarna ur sig där i bänkarna.

Men till slut blev skrattsalvorna så många, så höga och så utanför kontexten att det blev direkt intressant. Intervjun är en halvtimme och gästerna sa säkert bra saker, men det enda jag ­hörde var publiken. Denna störtdumma hög av kött som satt där och sände ut sin idioti om och om igen. Vad är det för människor? Hur kunde det bli så här?'

När jag hör skratten tänker jag på den där typen som finns ibland på middagsbjudningar, han eller hon som försöker döda tystnad runt bordet genom att skratta maniskt, också på ställen där det inte alls är motiverat. Bullrig och tondöv och överjävlig, en sån person kan förstöra vilken middag som helst. Men det är värre i Skavlan, för här är typen inte ensam runt ett bord. Här finns 250 exemplar av den. Och de taggas av varandras galenskap och till slut så räcker det med att någon i studion dricker ett glas ­vatten och så exploderar de av skratt igen.

”Dina recept är en ­inspiration för mig”, säger Chris till kocken Jamie Oliver, som också är gäst.

”Tack så mycket”, säger Jamie.

Publiken skrattar.

Jag frågar mig själv i tv-soffan: är detta helvetet? Har jag kommit dit nu?