Svenskens drömresa går till Australien och Nya Zeeland

Uppdaterad 2019-08-08 | Publicerad 2017-05-24

Hit går drömresan i vinter.

Var vill du helst resa i världen på semestern?

Australien och Nya Zeeland svarar var sjätte svensk.

Nästan lika många väljer en paradisö eller lika många en roadtrip i USA.

Tre exotiska alternativ som lockar hälften av oss, enligt en ny Sifo-undersökning.

Den optimala drömresan går till Australien och Nya Zeeland visar Tickets Sifo-undersökning. På andra plats kommer paradisöar som till exempel Mauritus eller Zanzibar och på tredje roadtrip genom USA.

Fallande flygpriser

– Många svenskar drömmer om att resa långt bort till spännande resmål och allra mest drömmer de om Australien och Nya Zeeland. Bättre förbindelser och fallande flygpriser senaste året har gjort det möjligt för fler att uppfylla sina drömmar, säger Karin Starkman Ahlstedt, PR- och kommunikationsansvarig Ticket Privatresor.

Och allt fler har möjlighet att genomföra drömresan till Australien och/eller Nya Zeeland vittnar också Tickets bokningsstatistik om.

I vintras klättrade Australien in på plats sju på topplistan över våra mest populära semesterländer, en ökning med 29 procent. Kommande vinter har bokningarna ökat med 17 procent. Även till Nya Zeeland har bokningarna ökat.

Skillnader könsmässigt

Drömresmålen varierar något mellan kvinnor och män. En av fem män tycker att en roadtrip i USA är deras drömresa, medan bara nio procent av kvinnorna uppger det. Kvinnor tycker i högre grad än män att drömresan går till en paradisö, en naturresa eller en safariresa.

ANNONS