Här är världens bästa stränder

Uppdaterad 2019-01-09 | Publicerad 2018-03-03

Kritvit sandstrand, skumtäckta vågor och en ljummen bris som får palmbladen att rassla.
Aldrig är väl längtan efter sol och värme så intensiv som efter en lång vinter.
Här är världens 10 bästa stränder!

Varje år listar resesajten Tripadvisor tjugofem av världens vackraste och bästa stränder. Listan baseras på resenärernas egna recensioner de senaste tolv månaderna.

Årets vinnare är Grace Bay i Karibien tätt följd av Baia do Sancho i Brasilien och Varadero Beach på Kuba. Här får du ett soldränkt smakprov på de tio bästa!

Grace Bay bjuder även på en fantastisk dykupplevelse.

1. Grace Bay, Providenciales, Turks and Caicos-öarna

Grace Bay är känt för sin 19,3 kilometer långa och kritvita sandstrand. Det grunda blå vattnet är varmt året om och runtomkring finns exklusiva restauranger, lyxhotell och prisade span. Här finns även ett av världens största barriärrev vilket gör dykupplevelsen fantastisk. Man kan se havssköldpaddor, humrar, barracudor och stingrockor, ibland även delfiner, valar och revhajar.

Klippor och sand i Brasilien.

2. Baia do Sancho, Fernando de Noronha, Brasilien

Kristallklart vatten och fantastiska omgivningar gav den här stranden en andraplats. De vackra klipporna står i kontrast mot den mjuka vita sandstranden. Många reser hit för att dyka och titta på delfiner som gärna leker i närheten av stranden.

Två mil med sandstrand, palmer och sol på Varadero Beach.

3. Varadero Beach, Kuba

En av Kubas mest kända stränder är nära två mil lång och full av vit sand och ståtliga kokospalmer. Längs med kustremsan tronar vackra hotell som byggdes av amerikanska kändisar och miljonärer på 1920-talet. Det sägs att Al Capone älskade att semestra här.

Kuba efter Fidel – 150 tips i
reseguide
Havsköldpaddornas paradis – Eagle Beach, Aruba.

4. Eagle Beach, Aruba, Karibien

Eagle Beach är havssköldpaddornas paradis. Vissa månader på året är stränderna markerade med röda flaggor då sköldpaddorna lägger sina ägg på Eagle Beachs vita sand. Har man tur och är försiktig kan man sedan se de små sköldpaddsungarna leta sig ner mot det azurblå havet – en unik upplevelse! De vajande palmerna erbjuder svalkande skugga om man mot all förmodan skulle tröttna på solen.

Caymanöarnas Seven Mile Beach ligger på en hedrande femteplats.

5. Seven Mile Beach, Caymanöarna

Seven Mile Beach är just sju (engelska) mil lång. De är en familjevänlig strand som även lockar dykare med sitt vackra korallrev. Utmed stranden finns lyxiga hotell, villor och resorter blandat med enklare strandvillor och lägenhetshotell. Årsmedeltemperaturen är ljuvliga 26 grader och vattnet kristallklart.

La Concha Beach är mycket populär hos spanjorer och turister.

6. La Concha Beach, San Sebastian, Spanien

Bäst rankad av alla stränder i Europa. Stranden på Spaniens nordkust har 1,5 kilometer lång vit sandstrand. Mitt i bukten ligger den lilla ön Isla Santa Clara som man lätt kan simma ut till. Där finns en liten ministrand, en fyr, små picknickbord och en bar.

San Sebastián – reseguide till Baskiens
lockelser
Mjuk, finkorning strand och nära till barer och restauranger –  Clearwater Beach.

7. Clearwater Beach, Florida, USA

Amerikas bästa strand ligger utanför Tampa i Florida, är mycket familjevänlig och inte lika full av besökare som stränderna i Fort Lauderdale. Sanden är finkornig och mjuk och kring stranden finns barer, nattklubbar och restauranger. Vattensporter är stort vid Clearwater Beach, bland annat delfinkryssning och snorkling.

Palmer och kritvit sand på Jamaica.

8. Seven Mile Beach, Negril, Jamaica

Det finns flera stränder i världen med namnet Seven Mile Beach. Till skillnad från nummer fem på denna lista så är vattnet vid Jamaicas Seven Mile Beach alltid stilla tack vare korallrevet och avsaknaden av ebb och flod. Njut av strandpartyn, karibisk musik och kryddig mat.

Sväng loss på Jamaica – reseguide med
gung
Slöa i solen eller ta en båttur till en paradisö på Bavaro Beach.

9. Bavaro Beach, Dominikanska republiken

Stranden är vit, ren från skräp och otroligt vacker. Palmerna erbjuder skugga utmed strandkanten och i närheten ligger hotell, restauranger och barer. Det finns massor med aktiviteter och utflykter – allt från båtturer till paradisöar, actionsporter och dykutflykter.

Dominikanska republiken: sååå fina
stränder
Barnvänligt med en bohemisk air på ön Isla Mujeres.

10. Playa Norte, Isla Mujeres, Mexiko

På ön Isla Mujeres norr om Cancun ligger Playa Norte som har en skön bohemisk air omkring sig. Stranden är barnvänlig och långgrund och barerna utmed vattnet är kända för sina skaldjur. Utsikten är magisk, på kvällen ser man ljusen från Cancun på andra sidan vattnet.

100 restips till charmiga Playa del
Carmen

ANNONS