Genvägen till billigaste resan

RESA

Nu kan du fynda sista minuten med Destination – direkt i mobilen

Foto: Destinations Iphone-app laddar du ner gratis – sedan har du full koll på sista minuten-utbudet.

Destinations nya Iphone-applikation gör succé.

Nu kan du söka efter sista minuten-resor var du än befinner dig.

De billigaste solresorna är bara ett fingertryck bort.

Foto: Destinations vd Frans Storm.

Applikation lanserade för bara någon vecka sedan, men är redan bland de tio mest nedladdade av alla gratisapplikationer i Itunes store. Bland reseappar är det den allra mest nedladdade.

Det är inte så konstigt. Med Destinations app kan du enkelt kolla utbudet av sista minuten-resor när du har en minut över, kanske i väntan på bussen eller ett försenat tåg. Perfekt att drömma sig bort och kanske göra ett riktigt fynd – ett fingertryck till och det är bara att boka resan.

– Många sitter framför datorn och bevakar sista minuten-marknaden vilket kan vara tidskrävande. Med Destinations nya Iphone-tjänst kan du hitta den billigaste resan var du än befinner dig, säger Destinations vd Frans Storm, som varit med och tagit fram den nya tjänsten.

I dag bara Iphone

Destinations Sista minuten-resor för Iphone är helt gratis men har i dagsläget begränsningen att den bara funkar för just Iphone. Men Frans Storm hoppas att alla mobilanvändare ska kunna använda tjänsten i framtiden.

Det finns mängder av sista minuten-resor denna vecka för den som längtar bort. I dag på eftermiddagen kostade den billigaste sista minuten-resan, en flygstol till Mallorca med avresa i morgon, bara 995 kronor. Men det kanske har blivit ännu billigare nu – kolla i Destinations bokningstjänst .

Tipsen för dig som inte har Iphone

Hittabad.se lokaliserar närmsta badplats. Skicka sms till 72?500 (kostar 3 kr). Fungerar i Sverige.

Hotels Near Me hjälper dig att hitta hotell. Du hittar applikationen på Googles android.com . Här finns också Star Translate som översätter mellan de största världsspråken. Båda är gratis och funkar till många smart phone-modeller.

Lonely Planets guider finns att ladda hem för cirka 50 kronor på store.ovi.com för Nokia N-modellerna. Här hittar du även World Traveler med olika funktioner för att planera din resa. World Traveler är gratis.

Tips: Många nya mobiltelefoner innehåller gps med möjlighet att geotagga bilder du fotar med mobilkameran. På så sätt kan du hålla reda på var semesterbilderna är plåtade.

De bästa app:arna för resan!

Samtliga applikationer finns gratis i Apple App Store.

OBS! Tänk på kostnaden för datatrafiken om du är utomlands. Många applikationer kräver kostsam datatrafik om du inte hittar ett gratis nätverk.

Wi-Fi Finder hittar de närmaste trådlösa nätverken vart du än befinner dig. Tyvärr har applikationen svårt att se skillnad på gratis- och betaluppkopplingar. Kostar datatrafik att använda.

Google Earths karttjänst myllrar av bilder från spännande platser. Dyrt att använda utan ett gratis nätverk.

Med Stanza och Amazon Kindle laddar du hem e-böcker. Vissa titlar är gratis. Fyll luren med böcker innan resan, och slipp kostnad för datatrafik från din utlandsdestination.

I Am Here skickar e-post till dina vänner så att de kan se vart du befinner dig med hjälp av Google Maps.

The Weather Channel är inget vidare om du vill kolla vädret här hemma i Sverige, då ska du välja Yr.no. Men i andra delar av världen så funkar det bra, i USA allra bäst.

Res i STHLM, Res i Väst och Res i Skåne är bara några av alla applikationer som finns för lokaltrafik i Sverige.

Badkartan.se hittar närmaste svenska badplatserna.

French Lite och German Lite är ett par av alla praktiska översättningsprogram. Äntligen kan du tyda menyn på den franska bistron.

Har du någon anna favvo-app för resan? Mejla oss och berätta!