Uppgifter: AIK Bandy jagas av Kronofogden

Publicerad 2022-01-05

AIK Bandy dras med 1,3 miljoner i skatteskulder.

Det uppger Bandypuls på onsdagen.

– Är det något som släpar så finns det säkert en förklaring, säger klubbchefen Johan Segui till sajten.

Här ser du alla matcher i elitserien

Det fortsätter blåsa runt AIK Bandy.

Säsongen 2021/2022 är utmanande för AIK Bandy. Sedan oktober har fjolårets SM-finalist bland annat tvingats betala tillbaka 2,4 miljoner i coronastöd, vilket Dagens Nyheter var först att rapportera om. I november kommunicerade klubben sedan att sportchefen Jonas Galotta lämnat sitt uppdrag på grund av hälsoskäl.

Nu fortsätter det att blåsa runt klubben. På onsdagen avslöjar Bandypuls att AIK dras med stora skulder, däribland en skatteskuld hos Kronofogden på drygt 1,3 miljoner kronor. Det uppges även finnas fordringar från Borlänge Bandy och Tyresö Buss, som sammanräknat uppgår till flera hundra tusen.

– Inställningen som vi i AIK har överlag är att vi ska göra rätt och riktigt för oss. Det är det enkla svaret och det riktiga svaret, säger klubbchefen Johan Segui till Bandypuls.

”Gammal skåpmat”

Enligt sajten undersöker Kronofogden nu vad som är möjligt att utmäta i föreningen. Johan Segui uppger att AIK tidigare har garanterats uppemot 2,5 miljoner från sponsorer, som säkerhet för att ordna upp ekonomin som är hårt ansatt av pandemin.

– Och så blir man förvånad när gammal skåpmat dyker upp. Det gör inte vardagen lättare om man säger så, säger Segui till Bandypuls.

Sportsligt har AIK också utmaningar just nu. I kväll skulle laget ha mött Hammarby, men på grund av misstänkt covid-19 i AIK har derbyt – likt många andra matcher i elitserien – skjutits upp.

AIK är för närvarande fyra i herrarnas elitserie och tvåa i damernas elitserie.

Två matcher spelas i elitserien i kväll. Se hälsingederbyt Broberg–Edsbyn och Vetlanda–Frillesås exklusivt på Sportbladet Play.

Följ ämnen i artikeln