Northugs irritation – efter uppvisningen

Mumlade könsord

SPORTBLADET

LAHTIS/STOCKHOLM. Efter ett tufft kvartsfinalheat stod på förhand ifrågasatte Petter Northug plötsligt som segrare.

Trots det var det en uppenbart besviken 31-åringen som skakade på huvudet efter målgången.

– F***a, muttrade norrmannen sedan när han passerade den samlade pressen.

Foto: LASSE ALLARD

Petter Northug har haft en mardrömssäsong men får köra VM-sprinten tack vare sin status som regerande mästare. Norrmannen inledde också torsdagen med att sånär åka ur tävlingen redan i kvalet.

Men Northug tog sig vidare till kvartsfinal och där skedde plötsligt något. In på upploppet var Petter Northug trea men sedan exploderade norrmannen på det sätt skidvärlden är vana att se honom.

Muttrade könsord

Northug vann sin kvartsfinal men skakade ändå på huvudet efter målgången. På väg bort från målfållan för att ladda om för semifinalen fortsatte veteranen sedan att uttrycka sin frustration.

– F***a, muttrade norrmannen ut i luften med blicken rakt fram när han passerade pressen.

”Aldrig varit så nöjd”

Det är oklart vad Northug var så besviken över men dagen slutade inte som 31-åringen hade önskat heller. Väl framme i finalen slutade veteranen femma.

– Jag har aldrig varit så nöjd med en femteplats på VM. Det känns lite fel att säga, jag vill ju alltid vinna, men jag gör mitt bästa lopp och det var kul att vara med och kämpa med de bästa. Så får vi hoppas att det fortsätter gå åt rätt håll nu och att jag kan avsluta säsongen på ett bra sätt, säger Northug till norska TV2.

Vann gjorde Federico Pellegrino, 15 hundradelar före Sergej Ustiugov.

ARTIKELN HANDLAR OM