”50–80 procent röker marijuana”

Publicerad 2023-07-04

NFL-spelarna har hittat ett kryphål för att inte testa positivt för cannabis.

Superstjärnan Travis Kelce säger att 50 till 80 procent röker marijuana.

– Ingen åker fast för det här längre, säger han.

Mycket har hänt sedan Travis Kelce själv åkte fast för cannabis och stängdes av. Då var året 2009, Kelce gick på college och hasch och marijuana var förbjudet i nästan alla amerikanska delstater.

Nu är det tillåtet i 23 av USA:s 50 delstater och mycket vanligt förekommande i NFL.

Travis Kelce, som varit ligans överlägset bäste tight end de senaste åren och totalt sett en av de allra största stjärnorna, hävdar att upp till 80 procent av spelarna röker weed.

”Helt lugnt”

Efter ligans nya marijuana-policy, som infördes 2021, testas spelarna bara under en tvåveckorsperiod på somrarna innan försäsongen börjar.

– Och så länge du slutar i mitten av juni är det helt lugnt. Många slutar en vecka innan testerna görs och klarar det. Eftersom alla är ute i värmen och svettas av all träning åker ingen fast i testerna, och nu för tiden är det knappt någon som straffas för det, säger Kelce i en intervju med Vanity Fair.

Inga tester i NBA

Innan den nya marijuana-policyn infördes kunde NFL-spelare som testade positivt för cannabis stängas av. Nu för tiden sker inga avstängningar alls – endast mindre bötesbelopp.

I basketligan NBA görs inga cannabis-tester alls.

I Sverige är cannabis alltjämt en narkotikaklassad drog som endast kan vara tillåten för medicinsk användning i vissa fall.

Följ ämnen i artikeln